SOLUTIE - Roma pregateste un cabinet de tranzitie
Pe fundalul crizei politice de la Roma, presa italiana a publicat ieri informatii potri­vit carora presedintele Giorgio Napolitano urma sa ii ceara presedintelui Senatului sa for­
SOLUTIE - Roma pregateste un cabinet de tranzitie
Pe fundalul crizei politice de la Roma, presa italiana a publicat ieri informatii potri­vit carora presedintele Giorgio Napolitano urma sa ii ceara presedintelui Senatului sa for­meze un guvern de tranzitie. Cotidianul La Repubblica publica, in editia sa de ieri, un amplu material pe tema crizei de pe scena politica italiana. Ziarul dezvaluie ca prese­dintele Senatului, Franco Marini, era asteptat ieri dupa-amiaza la pa­latul prezidential, raspunzand astfel invitatiei sefului statului, Giorgio Na­­­­politano, sa ajute la formarea unui executiv de tranzitie. “Guvern - este randul lui Franco Marini”, ti­treaza La Repubblica, dupa ce Napo­litano a anuntat marti seara o “pau­za de reflectie” de cateva zile inainte sa ia o decizie pentru solutionarea cri­zei. Si cotidianul La Stampa a pre­luat informatia potrivit careia seful tarii pregateste “pe furis” formarea unui guvern interimar. “In ma­sura in care Napolitano, dar si Bise­rica ita­liana si patronatele sunt fa­vo­rabile unei reforme electorale, Marini ii poate oferi garantiile necesare lui Silvio Berlusconi, care doreste alegeri anti­cipate”, scrie La Stampa. “Presedintele Senatului ii poate propune lui Berlusconi un guvern cu o durata limitata si un mandat doar pentru adoptarea legii electo­rale. Daca Ber­lusconi nu va accepta, presedintele poate dizolva Parlamen­tul si il poate numi pe Giuliano Ama­to in fruntea guvernului pana la ale­g­erile anticipate”, comenteaza La Stam­pa. PRESA, AMENINTATå. In timp ce scena politica italiana conti­nua sa-si caute echilibrul, iar pre­se­dintele tarii cere mai multe zile de reflectie pentru a lua decizia optima pentru viitorul Italiei, cinci redactii ale unor ziare centrale si regionale au primit scrisori de amenintare din partea “unor elemente izolate”. Plicurile conti­neau si gloante, scrie Il Tempo, citata de Mediafax. Primele doua plicuri, care aveau in interior gloante calibrul 7,65 mm, au fost adresate directorului ziarului Corriere della Sera si celui de la cotidianul Sole 24 Ore. Un altul, di­rec­to­rului coti­dianului La Repubblica, iar ultimele doua plicuri, publica­tiilor Quoti­diano della Calabria si Calabria Ora din regiunea Calabria. Potrivit politiei, mesajele din scri­sori fac referire la un “scenariu apo­caliptic” in provincia Crotone (regiu­nea Calabria). Expeditorii ar putea fi oameni de afaceri din regiune, nemultumiti de inchiderea unei fabrici care a dat faliment.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.