Ghidul Aplicantului pentru finantarea IMM-urilor din fondurile structurale europene este posibil sa fie lansat in 15 februarie, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ministrul pentru IMM, comert, turism si profesii liberale, Ovidiu Silag
Ghidul Aplicantului pentru finantarea IMM-urilor din fondurile structurale europene este posibil sa fie lansat in 15 februarie, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ministrul pentru IMM, comert, turism si profesii liberale, Ovidiu Silaghi, citat de NewsIn.
Potrivit ministrului, Ghidul de Finantare pentru IMM a fost lansat in luna noiembrie, in timp ce Ghidul Aplicantului, desi a fost finalizat la sfarsitul lunii octombrie, nu a putut fi lansat nici astazi si se afla in analiza Consiliului Concurentei (CC). Silaghi a mai precizat ca reprezentantii CC se vor deplasa la Bruxelles in perioada 7-8 februarie pentru a discuta pe aceasta tema cu omologii lor.
"Fondurile europene nu pot fi accesate fara acest Ghid al Aplicantului, de aceea speram ca reprezentantii Consiliului Concurentei vor ajunge la un acord cu omologii lor de la Bruxelles si ca astfel vom putea sa lansam acest ghid pe 15 februarie", a spus ministrul pentru IMM, comert, turism si profesii liberale. Conform declaratiilor lui Ovidiu Silaghi, ministerul gestioneaza un program de finantare pentru cresterea competitivitatii economice in domeniul IMM-urilor. Iar fondurile europene de care beneficiaza acest program sunt de un miliard de euro.
Potrivit informatiilor publicate in al doilea numar al buletinului de integrare europeana EU-RO Newsletter, la mijlocul lunii august 2006, Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) vor beneficia de fonduri structurale si de coeziune in valoare de 580 de milioane de euro, in perioada 2007-2013. Finantarea va fi asigurata dupa aderarea Romaniei prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regionala (FEDR).
Fondurile se vor acorda pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, pentru achizitionarea de servicii calificate, dar si pentru implementarea si certificarea sistemelor de management al calitatii si mediului.
Finantarea este indreptata cu precadere spre realizarea conditiilor obligatorii pentru ca IMM-urile din Romania sa faca fata concurentei de pe piata unica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.