Primul tren Gefco incarcat cu 250 de autoturisme Dacia Logan a parasit ieri uzinele din Mioveni cu destinatia Constanta. Garnitura completa este compusa din 20 de vagoane Gefco speciale, dedicate transportului de autovehicule.
"Lansarea trenulu
Primul tren Gefco incarcat cu 250 de autoturisme Dacia Logan a parasit ieri uzinele din Mioveni cu destinatia Constanta. Garnitura completa este compusa din 20 de vagoane Gefco speciale, dedicate transportului de autovehicule.
"Lansarea trenului destinat transportului autoturismelor Logan de la Mioveni la Constanta reprezinta o premiera importanta pentru Gefco Romania. Este prima garnitura feroviara dedicata pe care o operam in Romania si ne bucuram ca am avut oportunitatea sa o lansam pentru Dacia Renault.
Este un client pentru care putem valorifica la maximum expertiza Gefco in domeniul logisticii auto. Avem mare incredere ca acest proiect va fi un succes pentru clientul nostru si pentru Gefco Romania", a declarat Denis Renard, General Manager Gefco Romania.
Trenul Gefco va avea o ritmicitate de patru garnituri complete pe saptamana, estimandu-se un volum anual de aproximativ 50.000 de vehicule pentru 2008. Pentru a asigura un flux optim de incarcare a vagoanelor, Gefco Romania a implantat la uzinele Dacia de la Mioveni propria divizie de operatori formata dintr-o echipa de sapte persoane.
Fluxul feroviar saptamanal este asigurat de Gefco Romania prin 60 de vagoane speciale importate din Franta din flota de peste 4.000 operata de companie la nivel global. Prin proiectul implementat de Gefco Romania, peste 95% din autovehiculele Logan destinate exportului catre Franta, Spania, Tunisia si Algeria vor ajunge la operatorul portuar din Constanta pe cale ferata, restul de 5% fiind transportat tot de Gefco cu autocamioane speciale.
Trenul test Gefco a parasit fabrica din Mioveni pe 26 ianuarie. Compania opereaza pe piata locala din 2005. Compania ofera servicii de transport de autovehicule si logistica auto, transport de marfuri terestru, aerian si maritim si servicii de logistica industriala atat pentru clienti din Romania, cat si pentru clienti din strainatate care deruleaza operatiuni pe piata locala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.