Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, a fost ales ieri in functia de membru al Consiliului de supraveghere al Bancii Comerciale Romane, pe locul ramas vacant dupa demisia lui Daniel Daianu, a anuntat banca intr-un
Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, a fost ales ieri in functia de membru al Consiliului de supraveghere al Bancii Comerciale Romane, pe locul ramas vacant dupa demisia lui Daniel Daianu, a anuntat banca intr-un comunicat, potrivit NewsIn. Florin Pogonaru a fost unul dintre cei doi observatori numiti in Comitetul executiv si in Consiliul de supraveghere al BCR de catre Erste Bank in perioada de tranzitie pana la finalizarea transferului de actiuni BCR la Erste Bank. "Ca membru al Consiliului de supraveghere, Florin Pogonaru va avea o contributie valoroasa la dezvoltarea bancii datorita experientei largi si pozitiei sale ca membru respectat al comunitatii de afaceri din Romania", se arata in comunicatul bancii.
Activitatea profesionala a lui Florin Pogonaru s-a concentrat pe investment banking. El a coordonat activitatile in Romania a unor importante grupuri financiare, precum Creditanstalt si Bank Austria (acum UniCredit) si Alpha Bank. "Cred ca am fost propus pentru functia de membru al Consiliului de supraveghere al BCR pentru ca aveam deja experienta, fiind observator in perioada de transfer al actiunilor de la AVAS la Erste", a declarat acesta.
Daniel Daianu si-a inaintat demisia la sfarsitul anului trecut, pe 24 decembrie, "data a incetarii mandatului de membru al Consiliului de supraveghere al BCR si a tuturor atributiilor si angajamentelor care decurg din aceasta calitate", dupa mai mult de doi ani de la intrarea sa in BCR. Banca a anuntat in mod oficial demisia lui Daniel Daianu din Consiliul de supraveghere al bancii pe 8 ianuarie, pe motiv ca economistul doreste "sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.