Cele doua tabere din PC isi dau intilnire in instanta.

Liderul PC Prahova, Florin Anghel, a declarat ieri pentru Cotidianul ca a depus contestatie oficiala privind rezultatul votului pentru sefia partidului de la congresul de duminica. „Am contestat neorganizarea unui tur secund, cum prevede statutul nou votat, pentru situatia in care nici un candidat nu a obtinut 50% din sufragii. Adica asa cum s-a intimplat. Am mai contestat si faptul ca insumarea voturilor obtinute de cei trei candidati a depasit cu 12 numarul voturilor valabil exprimate", a spus Anghel.

Liderul prahovean ne-a mai declarat ca asteapta raspunsul oficial la contestatie si, in functie de acest raspuns, va face pasii urmatori. „Dl Codrut Seres a dat deja un asa-zis raspuns prin intermediul presei, spunind ca aceasta contestatie nu are obiect. Un raspuns oficial se da in scris si nu prin intermediul presei. Poate dl Seres sa aiba dreptate si sa nu existe obiect, deoarece noua conducere inca nu a fost validata la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Nu exclud varianta sa contestam la aceasta instanta rezultatele scrutinului", a completat Anghel.

Congresul extraordinar al PC a degenerat intr-un scandal dupa ce Dan Voiculescu (foto) a proclamat-o presedinte al PC pe Daniela Popa, desi, potrivit statutului proaspat votat, se impunea organizarea unui nou tur de scrutin. Daniela Popa a obtinut 570 de voturi, Florin Anghel - 557, iar senatorul Sabin Cutas - 85. Potrivit anuntului oficial, au fost inregistrate 1.200 de voturi valabil exprimate si 8 voturi anulate. Insumarea voturilor obtinute de cei trei candidati, 1.212, depaseste numarul voturilor exprimate.

Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PC, Ionel Tompa, a declarat ieri ca, in situatia in care Daniela Popa ramine presedinte al PC, aleasa fiind dupa vechiul statut, atunci Dan Voiculescu nu poate fi presedinte fondator onorific fiindca functia nu exista inainte de aprobarea noului statut.