Sica Puscoci a fost al saptelea personaj din fotbal audiat pentru transferurile dubioase din fotbal, care au cauzat un prejudiciu de peste 12 milioane de euro.

600.000 de dolari invarianta coreeana.Click pe foto pentru a mari!120.000 de dolari invarianta romaneasca.Click pe foto pentru a mari!Cum a incasat Sica Puscocicomisionul.Click pe foto pentru a mari! Serialul „Au fost zece corupti in fotbal" a continuat ieri cu cel de-al saptelea episod. Actiunea s-a desfasurat dupa acelasi scenariu la sediul DNA, personaj principal fiind de aceasta data avocatul Sica Puscoci, urmarit penal pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani in transferurile fotbalistilor Cristi Dulca si Iulian Arhire in Coreea de Sud.

„Eu imi doresc sa traiesc linistit, dupa zece ani de cercetari. Am pina acum doua scoateri de sub urmarire penala pentru Dulca si Arhire. N-am nici o treaba cu Cristi Borcea si fratii Becali", a spus Puscoci la iesire. Aparatorul acestuia, Alexandru Mihail Camarascu, a declarat ca nu vor face declaratii, in conditiile in care nu s-au comunicat, pina in prezent, faptele concrete pentru care este invinuit clientul sau si nici incadrarea juridica a faptelor.

Fostul impresar a incasat, numai din transferul lui Dulca, un comision de 150.000 de dolari. Spre deosebire de fratii Becali, Puscoci nu a lasat banii la bronzat in paradisuri fiscale, asiaticii virind sumele intr-un cont deschis de Puscoci la o filiala Bancorex de pe Lipscani.

Cazul „Dulca" ar fi trebuit anchetat cu multi ani inainte, cind presa a dezvaluit ca Rapidul a inregistrat un contract fals la FRF, nesemnat insa de George Copos, referitor la transferul jucatorului la Pohang Steelers.

Prin aceasta inginerie era prejudiciat clubul CFR Cluj, care avea de incasat 35% dintr-un contract ulterior al jucatorului pe care l-a format. Ardelenii si-au incasat in cele din urma cota aferenta, printr-o decizie definitiva si irevocabila a instantelor de judecata ale FRF, institutie de asemenea prejudiciata printr-un asemenea act.

Transferul s-a realizat pe 30 decembrie 1998, adica inainte de Revelion, citeva zile mai tirziu fiind inregistrat la FRF un contract in valoare de 120.000 de dolari. De fapt, aceasta era doar o rata din suma totala, care a fost de 600.000 de dolari, conform documentelor furnizate de partea asiatica.

Pe 13 ianuarie 1999, Pohang achita catre UFC Rapid, in contul 472121600250, deschis la BCR Cluj, 120.000 de dolari, aceasta suma fiind inregistrata si la FRF. Urmatorul virament, 150.000 dolari, a intrat intr-un cont deschis pe numele Sica Puscoci. Ultimul virament s-a facut pe 30 ianuarie, pentru intreaga diferenta, adica 330.000 de dolari. Banii au fost virati catre UFC Rapid in alt cont - 472101600290, deschis la BCR.

Clubul giulestean a recunoscut, dupa inceperea anchetei referitoare la transferuri, ca in conturile Rapidului au intrat 450.000 de dolari, pentru care s-au platit impozitele aferente.

Puscoci a fost al saptelea personaj dintre cele zece invinuite in dosarul transferurilor de jucatori, singurii asteptati sa mai dea declaratii la DNA fiind Cristi Borcea, Jean Padureanu si George Copos.