Fericire, bogatie, sanatate, noroc si dragoste. Filozofia Feng Shui are raspuns pentru toate problemele oamenilor. Pe langa acest tip de gandire care isi trage semnificatiile din cultura chineza, s-a dezvoltat spectaculos un tip de comert care explo
Fericire, bogatie, sanatate, noroc si dragoste. Filozofia Feng Shui are raspuns pentru toate problemele oamenilor. Pe langa acest tip de gandire care isi trage semnificatiile din cultura chineza, s-a dezvoltat spectaculos un tip de comert care exploateaza, prin promisiuni imposibil de garantat, consumatorii vulnerabili. Atat revistele, cat si magazinele on-line specializate dedica din ce in ce mai mult spatiu obiectelor activatoare de energii, semn ca feng shui a devenit o afacere tot mai profitabila. Pe un astfel de site putem comanda, spre exemplu, clopotei de vant, la pretul de 15 lei. Desi obiectele seamana izbitor cu cele care se gasesc la tarabe sau consignatii, aflam din explicatiile de pe site ca acesti clopotei au nenumarate proprietati. Astfel, exista clopotei de vant pentru protectie in 2008, pentru sanatate, pentru elementul Metal, pentru elementul Foc si pentru elementul Pamant. Un domeniu foarte bine reprezentat este cel al protectiei caminului. Familistii au la dispozitie o multime de produse care garanteaza linistea si siguranta casei. Astfel, avantaiul feng shui, care trebuie atarnat de perete si costa 150 de lei, reprezinta un excelent remediu in dragoste, care ajuta la echilibrarea cuplului, la reimprospatarea energiilor, la armonie si la pastrarea unei relatii sentimentale foarte bune. Un alt remediu pentru locuinta este veioza cu sclipici, care se poate achizitiona in doua variante-verde si mov. Chiar daca pare la prima vedere un obiect banal, aflam cu uimire ca mica lampa are proprietati benefice pentru casa, birou, dormitor sau orice alt loc in care este asezata. Comerciantii de pe internet ne dau si o explicatie: becul respectiv atrage un „chi calmant“. Pentru cei neinitiati, chi este simbolul vietii, o energie care „circula pe carari ondulate, curbate sau spiralate“. Mai mult, lampa cu sclipici mentine energia in miscare, atrage norocul de celebritate si recunoastere.

Obiecte cu proprietati miraculoase
La capitolul sanatate, magazinele feng shui detin remedii pentru aproape toate suferintele si bolile. Exista si obiecte ale caror puteri binefacatoare sunt multifunctionale si ofera beneficii in aproape toate domeniile. Un astfel de remediu este „Pisoiul norocos“. La explicatiile produsului aflam ca „pisica este un animal venerat in Asia si se spune ca atrage bogatia, sanatatea, succesul la examene si teste si clienti cu multi bani“. Figurina de patru centimetri, din carneol, costa 50 de lei. Comerciantii dau asigurari ca pisoiul este un foarte bun calmant al inimii si ajuta la oprirea hemoragiilor. Proprietatile miraculoase ale pisoiului nu se opresc insa aici. El este folosit, de asemenea, pentru rezolvarea problemelor legate de digestie si ajuta la marirea puterii de concentrare. Mai mult, scade febra, intareste inima si revitalizeaza organismul. Sub forma de talisman norocos, pisoiul se amplaseaza la birou sau in locuinta, in camera de studiu, birou sau biblioteca si atrage bogatia in viata stapanului sau.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.