Bucurestiul si Sofia au consimtit sa fie de acord cu un compromis care convine Bernei referitor la libera circulatie. Elvetia va putea limita accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii pana in 2016 sau chiar pana in 2019, in cazul unui aflux de
Bucurestiul si Sofia au consimtit sa fie de acord cu un compromis care convine Bernei referitor la libera circulatie. Elvetia va putea limita accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii pana in 2016 sau chiar pana in 2019, in cazul unui aflux de muncitori. Formula aleasa se dovedeste, pe fond, mai favorabila Elvetiei. „Sapte ani, incepand din mai 2009, este un termen foarte bun“, a declarat o sursa de la Berna citata de Le Temps. Timp de sapte ani, daca acest calendar este respectat, Berna va putea fixa (ca si in prezent) cote pentru autorizatiile de sejur acordate romanilor si bulgarilor. In timpul acestei perioade, numarul permiselor de scurta sedere (mai putin de 12 luni) care vor putea fi eliberate va creste progresiv de la 3.620 la 11.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.