Ilie Morega, seful PNL Gorj, pare sa joace rolul ghinionului pentru mai multi dintre colegii sai din partid. Astfel, dupa ce prestatia si declaratiile acestuia l-au adus pe senatorul Paul Pacuraru, ministrul Muncii, in situatia de a fi urmarit pena

Ilie Morega, seful PNL Gorj, pare sa joace rolul ghinionului pentru mai multi dintre colegii sai din partid. Astfel, dupa ce prestatia si declaratiile acestuia l-au adus pe senatorul Paul Pacuraru, ministrul Muncii, in situatia de a fi urmarit penal de procurorii anticoruptie, iata ca tot domnia sa este "persoana de legatura" care ar putea duce la cercetarea si, eventual, chiar incriminarea primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu (foto).

In numarul de ieri al cotidianului nostru va informam despre faptul ca premierul Tariceanu s-a ales cu o plangere penala formulata impotriva sa de fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Adrian Gorun, mutat in urma cu doua saptamani la Comisia Nationala de Prognoza. Surse din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) ne-au confirmat ieri ca, intr-adevar, Adrian Gorun a cerut procurorilor care il ancheteaza pe Ilie Morega sa extinda cercetarile si fata de premier, acuzandu-l de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor prin aceea ca l-a schimbat din functia de la MECT. Acest lucru s-a intamplat in urma cu aproximativ o saptamana. Deocamdata, ancheta fata de prim-ministru se afla in faza actelor premergatoare.

BUMERANG. Povestea acestui dosar a inceput anul trecut la Gorj, unde Ilie Morega a facut plangeri penale impotriva lui Adrian Gorun, folosindu-se de un raport de control in care se arata ca Adrian Gorun ar fi comis niste nereguli in activitatea de rector al Universitatii "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu. Pe baza acestui raport, Gorun si-a pierdut functia de rector. Din cauza complexitatii, cazul a fost preluat de PICCJ in luna octombrie a anului trecut. Verificarile au facut ca plangerea lui Morega sa se intoarca precum un bumerang impotriva lui, deoarece anchetatorii au stabilit ca raportul privind neregulile ce ar fi fost comise de Adrian Gorun era fals. Asa se face ca, in noiembrie 2007, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Ilie Morega sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Dupa acest moment, Adrian Gorun a facut si el plangere, acuzandu-l pe Morega de denuntare calomnioasa, cele doua dosare fiind conexate.

Dosar la DNAIlie Morega a fost ieri audiat la DNA sub acuzatia de dare de mita. Paul Pacuraru, ministrul Muncii, a fost si el ieri la DNA, acuzat de luare de mita, in dosarul in care presedintele a aprobat inceperea urmaririi penale fata de acesta. Pacuraru a declarat ca suspiciunile la adresa lui vin in urma unui telefon pe care presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, i l-ar fi dat, prilej cu care i-ar fi cerut sa desemneze la sefia ITM Gorj pe un "anumit domn Romanescu". Ministrul Muncii sustine ca e nevinovat. Inregistrarea unei convorbiri reprezinta singura proba a procurorilor si acestia au dorit sa faca legatura intre postul de la ITM Gorj si cursurile pe care le-a obtinut baiatul sau, a spus Paul Pacuraru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.