opinia specialistului Ioana radu, medic stomatolog Inlay-urile si onlay-urile din portelan sunt restaurari similare obturatiilor (plombelor) din compozit si se folosesc in acelasi scop si anume de a restaura dintii posteriori cariati, care necesita
opinia specialistului Ioana radu, medic stomatolog Inlay-urile si onlay-urile din portelan sunt restaurari similare obturatiilor (plombelor) din compozit si se folosesc in acelasi scop si anume de a restaura dintii posteriori cariati, care necesita obturatii mai mari. Acestea sunt mult mai rezistente decat obturatiile obisnuite, dar au o estetica deosebita. Ele sunt cimentate dupa indepartarea cariei, in cavitatea ramasa, dupa o preparare mai speciala in prealabil. Onlay-urile sunt indicate in situatiile in care este necesara o restaurare mai mare si conserva mai mult din tesutul dentar decat daca s-ar realiza o coroana. Inlay-urile si onlay-urile sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara, astfel incat se potrivesc foarte bine in cavitatea creata, de aceea sunt necesare doua sedinte la stomatolog in loc de una, ca in cazul unei plombe. Inlay-urile si onlay-urile din ceramica sunt mult mai durabile, nu se pateaza si se considera ca dintele devine mai rezistent, mai putin predispus la carie.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.