CE BEM, CE MANCAM
Kubeti sunt "cuburi de secara cu gust de salam" care au in compozitie faina de secara-grau, grasimi vegetale, sare, gust de salam 7%, drojdie, E 412 (guma guar). Tot de pe eticheta aflam ca valorea energetica este de 321/kcal

CE BEM, CE MANCAM
Kubeti sunt "cuburi de secara cu gust de salam" care au in compozitie faina de secara-grau, grasimi vegetale, sare, gust de salam 7%, drojdie, E 412 (guma guar). Tot de pe eticheta aflam ca valorea energetica este de 321/kcal, produsul avand carbohidrati: 48.79 g, grasimi: 10.96, proteine: 6.77 g.

ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat: "Crutoane din categoria snacksurilor cu profil nutritional dezechilibrat". Produsul are un exces de glucide si grasimi care imprima produsului atat o incarcatura glicemica ridicata, cat si o densitate calorica foarte mare: 321 kcal/100 g. Crutoanele contin o cantitate mare de sare de care trebuie sa se tina cont in cadrul consumului zilnic ce nu trebuie sa depaseasca 6 g. Ingredientului care confera gustul de salam si care se afla in cantitate foarte mare nu i se dezvaluie compozitia chimica, ceea ce contravine legislatiei in vigoare. Pe langa acestea, cuburile mai contin si guma de guar (E421), care le poate provoca persoanelor sensibile balonari, greata, crampe, astm, alergii, eczeme. Contine o sursa de gluten.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, hipertensivilor, suferinzilor de ficat si de boli renale, celor cu afectiuni cardiovasculare, alergicilor, celor cu boli dermatologice, persoanelor cu sistem digestiv sensibil. Este interzis celiachicilor, din cauza continutului de gluten. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.