Fostul preot Daniel Corogeanu si cele patru maicute de la Manastirea Tanacu, condamnati la pedepse intre cinci si sapte ani de inchisoare pentru uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici, au fost ridicati ieri de politisti si dusi la Penitenciarul Va
Fostul preot Daniel Corogeanu si cele patru maicute de la Manastirea Tanacu, condamnati la pedepse intre cinci si sapte ani de inchisoare pentru uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici, au fost ridicati ieri de politisti si dusi la Penitenciarul Vaslui. Daniel Corogeanu si cele patru maicute au fost luati de la casa unde locuia preotul Corogeanu dupa ce a fost exclus din biserica, situata in satul Portari, comuna Muntenii de Sus, fara a opune rezistenta si fara sa fie incatusati. Maicutele au preferat sa vina de bunavoie de la domiciliile lor la casa preotului Corogeanu, unde au asteptat ca oamenii legii sa vina si sa ii ridice pe toti. Evenimentul s-a petrecut fara incidente. Cei cinci nu au opus rezistenta, astfel ca nu a fost nevoie sa li se puna catuse. Instanta suprema a respins marti recursul Parchetului in acest caz, mentinand decizia Curtii de Apel Alba-Iulia pronuntata in septembrie 2007, prin care acestia erau condamnati. Totodata, instanta a respins si recursul inculpatilor prin care solicitau achitarea. Curtea de Apel Alba-Iulia a redus pedeapsa data de Tribunalul Vaslui in cazul preotului Corogeanu de la 14 la sapte ani de detentie, pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Maicuta Nicoleta Sofia Arcalianu a primit sase ani de inchisoare, iar Adina Lucia Cepreaga, Simona Bardanas si Elena Otel cate cinci ani, pentru aceeasi infractiune. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.