Romania va incheia in acest an contracte in valoare de 1,2-1,3 miliarde euro in cadrul Programului Operational Regional (POR), platile urmand sa fie realizate in functie de schemele convenite cu Comisia Europeana, a declarat ministrul Dezvoltarii si
Romania va incheia in acest an contracte in valoare de 1,2-1,3 miliarde euro in cadrul Programului Operational Regional (POR), platile urmand sa fie realizate in functie de schemele convenite cu Comisia Europeana, a declarat ministrul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.
El a afirmat in cursul zilei de ieri, intr-o conferinta de presa, ca au fost lansate sase dintre cele 14 sub-axe ale programului operational, urmand ca restul de opt sa fie lansate pana in luna martie.
Totodata, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a mai declarat ca, pentru axa 2 a programului au fost deja depuse proiecte care depasesc valoarea fondurilor alocate pentru perioada de sapte ani de derulare a programului. Aplicatiile se afla in prezent in faza de apreciere si selectare. Dintre aceste proiecte 4 vizeaza construirea si renovarea unor drumuri ocolitoare, 39 proiecte privesc repararea sau modernizarea unor drumuri judetene, iar 13 vizeaza repararea si modernizarea unor drumuri orasenesti.Laszlo Borbely: "2008 este anul absorbtiei fondurilor europene"Prin POR, Uniunea Europeana va sprijini in perioada 2007-2013, dezvoltarea urbana, reabilitarea drumurilor judetene si a strazilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sanatate, pentru situatii de urgenta si a celei educationale, dezvoltarea mediului de afaceri regional si local, valorificarea patrimoniului cultural si promovarea potentialului turistic al Romaniei. Bugetul total al POR este de circa 4,4 miliarde euro pentru perioada 2007-2013. Finantarea programului este realizata in proportie de 84% din fonduri UE si restul din fonduri nationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.