Cel de-al doilea volum al Enciclopediei Ilustrate a Familiei din Colectia EDUCATIVA a ziarului Cotidianul si-a intilnit primii cititori.

Copiii de la Gradinita Bambi, institutie care se bazeaza pe principiile educationale step by step, au fost primii care s-au intilnit cu noul volum. Cei mici au lasat deoparte exercitiile la matematica si au inceput sa rasfoiasca enciclopedia, prilej de etalare a cunostintelor: „America de Sud si America de Nord sint doua continente", le explica micuta Maria colegilor sai. „Nu-i adevarat. America e o tara. Unchiul meu locuieste acolo", o contrazicea un coleg. Baietii au fost in mod special atrasi de capitolele legate de armate, arme si armuri. „Uite, pusca de-asta o sa am si eu cind ma fac mare."

„Mie mi-a zis mama ca violenta nu e o solutie", i-a raspuns o fetita. „Bine, dar eu am sa impusc numai animale salbatice, pantere, tigri, ursi", a incheiat baietelul impaciuitor. Fetele au fost incintate de capitolele legate de desenele animate si de cele de geografie. Imbracamintea locuitorilor din Argentina si obiectele ritualice ale amerindienilor

le-au scos exclamatii de incintare. Gradinita Bambi are doua sedii. Unul pe Strada Gheorghe Dem Teodorescu, in sectorul trei, si unul deschis de curind pe strada Bucurestii Noi. Dupa cum ne-au explicat educatoarele, metodologia step by step se bazeaza pe o programa care respecta curriculumul national al Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru invatamintul prescolar, primar sau gimnazial si care presupune un proces de predare, invatare si evaluare centrat pe copii, avind ca tinta o educatie individualizata ce respecta capacitatile, dar si nevoile copiilor, ritmul si stilul de invatare al acestora. Volumul doi din Colectia EDUCATIVA a ajuns si la artistii in devenire care participa la atelierul de pictura organizat de Muzeul National de Arta al Romaniei.

In fiecare simbata si duminica, muzeul propune familiilor cu copii cu virste cuprinse intre 4 si 12 ani activitati realizate intr-o maniera ludica si interactiva, care urmaresc stimularea creativitatii si educarea simtului artistic. Familiile pot alege dintre cele citeva teme propuse: Ocolul muzeului in capodopere; Buna ziua, domnilor artisti!; Curente artistice; Istorie, mituri si legende; Pictura; Viata cotidiana in Europa/viata cotidiana in tarile romane. Copiii insotiti de parintii lor viziteaza mai intii galeriile muzeului pentru ca apoi sa participe la atelierele de creatie care se desfasoara pe parcursul a doua ore.