Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea a dat startul extinderii la nivel national, prin achizitia a 49% din capitalul firmei Centrul Medical Motilor din Cluj-Napoca, in urma unei tranzactii de 0,5 milioane de euro.
"Aceasta este prima dintr-o serie de achizitii si proiecte greenfield menite sa extinda serviciile Centrului Medical Unirea la nivel national. Am ales Clujul ca prim amplasament in afara Bucurestiului, pentru ca aici avem deja aproape 2.000 de pacienti arondati", se arata intr-un comunicat al CMU citat de Mediafax.
In cadrul Centrului Medical Motilor sunt efectuate investigatii din diverse arii, precum cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie si ortopedie.
"Valoarea tranzactiei a fost de 0,5 milioane de euro, dar ambele parti iau in calcul achizitia intregului pachet al centrului din Cluj-Napoca de catre CMU, in urmatorii ani. Va urma o perioada de tranzitie de 6-12 luni in care centrul va functiona sub ambele denumiri (CMM si CMU), in care vor avea loc transferul de know-how, adaptarea si adoptarea sistemelor CMU in noile locatii", se precizeaza in comunicat.
Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati. La inceputul anului 2007 in actionariatul companiei a intrat fondul 3i Plc din Marea Britanie, prin achizitia a 48% din capital.
CMU isi desfasoara activitatea in opt policlinici multidisciplinare in Bucuresti si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara.
Compania a anuntat anul trecut ca va aloca 12 milioane de euro pentru constructia, in Bucuresti, a unui spital privat specializat in obstetrica-ginecologie, unitatea urmand sa fie inaugurata in al doilea trimestru din 2008.
Actionarii Centrului Medical Motilor sunt trei persoane fizice, respectiv Hancu Lucia Ana - 33,34%, Hancu Nicolae Dragos - 33,33% si Danciu Adrian Marius - 33,33%.