IN PANA - Biletele de tren pentru pensionari sunt pe drum
Pensionarii care nu si-au primit inca taloanele CFR pentru 2008 ar trebui sa stea lunile viitoare cu ochii pe cutia postala. Asa reiese din comunicatul Casei de Pensii, care informeaz

IN PANA - Biletele de tren pentru pensionari sunt pe drum
Pensionarii care nu si-au primit inca taloanele CFR pentru 2008 ar trebui sa stea lunile viitoare cu ochii pe cutia postala. Asa reiese din comunicatul Casei de Pensii, care informeaza ca taloanele vor fi expediate prin posta in luna februarie sau martie.

Nu se stie exact luna, dar daca pensionarilor nu le ajung taloanele pana la "27 februarie, respectiv 27 martie", se vor putea duce la casele de pensii cu buletinul de identitate si cu un talon de pensie, sa vada daca le gasesc acolo. "Am avut o problema in momentul in care se tipareau taloanele respective. A fost o intrerupere de curent. Cele care ar fi trebuit sa fie tiparite nu s-au mai tiparit si acum trebuie sa reluam tot fluxul, sa vedem cui am trimis si cui nu. Pe masura ce fluxul merge, noi le dam imediat. Or sa vina in ordinea in care or sa apara. Cum am rezolvat problema, cum primeste omul tichetul. Or sa le primeasca pe masura ce sunt tiparite. A fost vorba despre o problema tehnica", ne-a explicat Mariana Campeanu, presedintele Casei Nationale de Pensii, care nu cunoaste exact numarul celor care au ramas fara bilete de calatorie.

VECHIUL HAOS. Obisnuiti deja cu cozile la casele de pensii, batranilor li se mai ofera inca o ocazie de a se prezenta de cateva ori la ghisee la acest inceput de an, sa vada care este soarta tichetelor de calatorie. Asta pentru ca nu se stie inca luna in care se vor putea da aceste taloane si nici ordinea in care se va face distribuirea lor. Casa de Pensii informeaza doar ca "taloanele care nu au ajuns la destinatari pana la data de 27 februarie, respectiv 27 martie, se gasesc la oficiile postale din sectoarele in raza carora domiciliaza pensionarii. Dupa aceste date urmeaza ca pensionarii sa reia calvarul cozilor interminabile si sa se adreseze din nou caselor de pensii, unde se intorc tichetele. Adica o intreaga tevatura. "Ori intra pe judete, ori in ordine alfabetica, chiar nu stiu. Cand a primit omul pensia in luna respectiva, daca nu-i sosesc si tichetele de calatorie se duce la Casa de Pensii si probabil ca le gaseste. De aceea se spune pana la 27, pentru ca, atunci cand primeste talonul de pensii, in mod normal trebuie sa aiba si tichetul alaturat", conchide Mariana Campeanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.