Adoptarea monedei europene de catre Romania in termenul stabilit de autoritati devine discutabila in cazul in care nu vor fi ajustate deficientele macroeconomice, a declarat, ieri, seful reprezentantei Comisiei Europene(CE) la Bucuresti, Nicolae Idu
Adoptarea monedei europene de catre Romania in termenul stabilit de autoritati devine discutabila in cazul in care nu vor fi ajustate deficientele macroeconomice, a declarat, ieri, seful reprezentantei Comisiei Europene(CE) la Bucuresti, Nicolae Idu. „Se impune corectia mai multor indicatori economici - reducerea cheltuielilor publice si a deficitelor macroeconomice. Daca nu se intampla acest lucru, posibilitatea aderarii Romaniei la uniunea monetara devine discutabila“, a afirmat Idu, citat de Mediafax. El a aratat ca executivul european a analizat posibilitatea reducerii deficitului bugetar sub pragul de 1% din PIB pana in 2011 si a ajuns la concluzia ca acest obiectiv nu poate fi indeplinit. Pe de alta parte, Idu a subliniat ca termenul de adoptare a monedei europene stabilit de autoritati este 2014, iar Romania ar avea timp sa adopte masurile necesare pentru corectarea dezechilibrelor. „Este nevoie de politici economice pentru a ne putea atinge obiectivele macroeconomice, astfel incat sa trecem la euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.