La 1 februarie se redeschid santierele de reabilitare a strazilor. Videanu promite ca in mai vor fi gata.

Primaria Capitalei va scoate din nou buldozerele in strada de luna viitoare. Strazi precum Bulevardul Vacaresti, Soseaua Nordului, Bdul Aerogarii, Calea Grivitei, Soseaua Pantelimon vor intra din nou in lucru. „Vom pune mare accent pe pregatirea proiectelor de reabilitare a strazilor, ca sa nu mai existe blocaje in trafic. Se va circula in regim de restrictie pe mai multe strazi. Vor fi ceva probleme in citeva intersectii, precum Lizeanu si Tunari, insa pina in primavara vor fi finalizate lucrarile", a declarat Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei. Acesta a precizat ca daca temperaturile vor scadea din nou, adica sub -5 grade Celsius, santierele vor fi sistate.

Potrivit primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, anul acesta se va finaliza reabilitarea arterelor importante din Bucuresti. „Vom avea inca un an in care restrictionarea circulatiei va fi des intilnita", a declarat Adriean Videanu. „Reabilitarea infrastructurii, adica a celor 375 de artere pe care le-am preluat la inceputul mandatului meu, o voi termina pina in mai", sustine Videanu. Potrivit edilului-sef, cele 375 de artere vor fi aduse la un nivel de serviciu pe care il impune exigenta unei capitale europene. Acesta a mai precizat ca celelalte strazi, 43 pina la 418, cite are in administrare in prezent municipalitatea, vor fi reabilitate pina la sfirsitul anului 2009.

Primaria Capitalei va realiza si alte proiecte de infrastructura, in urmatorii doi ani, precum strapungeri, supralargiri, reabilitarea unor poduri, pentru care va incerca sa obtina bani si de la Uniunea Europeana. Un exemplu este construirea Pasajului Basarab, care va afecta circulatia in zona Garii de Nord in urmatorii doi ani.

Si reabilitarea Piatetei Arcului de Triumf si construirea unui pasaj pietonal in zona vor restrictiona circulatia. Valoarea investitiei se ridica la 24.400.843 de euro, lucrarile urmind sa fie finalizate intr-un an. Expertii din primarie sustin ca, dupa ce lucrarile vor fi finalizate, posibilitatea accidentarii pietonilor se va reduce la minim, deoarece nu vor mai exista treceri de pietoni la nivel de carosabil, iar traficul in zona va fi decongestionat.

Municipalitatea va realiza si o strapungere la nodul rutier dintre Strada Nicolae Grigorescu si Splaiul Dudescu, pina la Soseaua Oltenitei, lucrare care va costa primaria 71 de milioane de euro. O alta investitie municipala, in valoare de 28 de milioane de euro, va fi realizata prin constructia unui pasaj denivelat intre Soseaua Nordului si Strada Elena Vacarescu, care va fi gata in doi ani.

Harta actualizata in timp real a zonelor in care se lucreaza la drumuri, pe www.cotidianul.ro/select