Starul platit anual de Barça cu trei milioane de euro, net, a pariat 75.000 ca Leii Neimblinziti vor juca finala la Cupa Africii.

Inca doua echipe au mai plecat acasa de la Cupa Africii pe Natiuni, Mali si Benin lasind loc spre sferturi Nigeriei si Coastei de Fildes, care in primele lor partide eliminatorii vor intilni, duminica, Ghana, respectiv Guineea. Nu s-a mai consemnat nici o demisie dupa cea a antrenorului Senegalului, Henri Kasperczak, insa de la o ora la alta este asteptata cea a selectionerului Marocului, Henri Michel, poreclit „Maestrul Dezastrului", supus unui linsaj mediatic la Casablanca dupa ratarea calificarii din grupa A.

Senegalul isi incheie abia azi meciurile (cu Africa de Sud, ora 19.00, Eurosport) si are nevoie de o minune pentru a trece in sferturi. Pe banca va sta Lamine N’Diaye, insa trebuie spus ca bilantul lui Kasperczak la nationala era unul pozitiv: 16 meciuri (opt oficiale si opt amicale), care

s-au soldat cu noua victorii, patru egaluri si trei infringeri, marcind 29 de goluri si incasind 22. Obiectivul sau era insa cistigarea titlului continental, iar singura conditie ca acesta sa nu se dezintegreze este ca Leii din Teranga sa invinga azi Africa de Sud, iar Angola sa invinga Tunisia la cel putin trei goluri diferenta. Cu exceptia Ghanei, ajutata constant de arbitri, turneul final pare a fi unul corect, iar asta a fost dovedita de ultimele partide ale grupei B, unde Coasta de Fildes si Mali au refuzat un egal ce le-ar fi trecut la brat in sferturi, iar ivorienii au invins cu 3-0 si s-au calificat alaturi de Nigeria (2-0 cu Benin).

Pretentii la a capta simpatia suporterilor au si Leii Neimblinziti ai Camerunului, dar starul Barcelonei, Samuel Eto’o, si-a taxat antrenorul, pe Otto Pfister: „Mizeaza pe o echipa tinara si lipsita de experienta". Pe de alta parte, Eto’o a pariat 75.000 de euro, cu membrii delegatiei, pe faptul ca echipa va disputa finala in aceasta Cupa a Africii. In functie de cit de sus va ajunge Camerunul la acest turneu final, Eto’o va deveni favorit la titlurile de golgheter (are deja trei goluri) si cel mai bun jucator, la aceasta din urma distinctie concurind in momentul actual ivorianul Drogba, ghanezul Essien si egipteanul Zidan.

Bani negri la Cupa Africii Paralel cu fotbalul merge si ancheta referitoare la tenativa de trucare a unor partide. Un dosar despre incercarile de a truca mai multe partide de la Cupa Africii pe Natiuni a fost oferit de catre organizatorii turneului politiei din Ghana, a anuntat marti Confederatia Africa de Fotbal (CAF). Reamintim ca echipele nationale din Benin si Namibia au fost contactate saptamina trecuta pentru a truca meciuri de la Cupa Africii in schimbul unor sume de bani oferite de persoane neidentificate, care au vrut ca formatiile sa piarda respectivele partide pentru avantaje la pariuri.