Proiectul „Blog the Theatre" organizat in Romania de Teatrul Bulandra, program prin care cele mai interesante bloguri vor fi transformate in piese de teatru, a ajuns intr-o noua etapa.Serban Pavlu, unul dintre actorii de laBulandra implicati in acest proiect Duminica, la Sala „Toma Caragiu", la ora 20.30, vor fi citite fragmente din blogurile selectate de catre cei trei blog scouteri romani desemnati sa scotoceasca blogosfera si sa gaseasca texte cu potential dramaturgic - Daniel Popa, Ana Sandoiu si Laurentiu Banescu. Mai bine de 30 de jurnale virtuale vor fi supuse atentiei publicului. Textele vor fi citite de citiva actori ai Teatrului Bulandra: Marius Capota, Adrian Ciobanu, Marius Chivu si Serban Pavlu. Intrarea este libera. Organizatorii proiectului asteapta in continuare voturile si comentariile dumneavoastra. Lista blogurilor selectate pentru a fi supuse votului a fost finalizata si se gaseste pe forumul proiectului „Blog the Theatre" la adresele http://stg.beepworld.de/blogtxt/forum/index.php si http://stg.beepworld.de/blogtxt/forum/index.php, sectiunea Romania. In plus, cel mai interesant comentariu facut unui blog din lista propusa de blogscouts va fi premiat de Bulandra cu invitatii pentru doua persoane la patru spectacole din repertoriul teatrului.

In urma voturilor publicului, se vor alege cele mai bune trei bloguri din fiecare dintre cele cinci tari participante la proiect - Austria, Polonia, Ungaria, Italia si Romania. Acestea vor fi dramatizate in piese de maximum 30 de minute. Pentru transformarea in piese a celor trei bloguri finaliste vor fi cooptati tineri dramaturgi.

Piesele vor fi puse in scena de catre teatrele participante - in cazul Romaniei, de Teatrul Bulandra. Repetitiile vor avea loc pina in luna aprilie, si, in mai, spectacolele vor lua parte la Festivalul „Blog the Theatre" din Graz, alaturi de toate celelalte texte cistigatoare. In total vor fi prezentate la Graz 15 piese din cele cinci tari. Festivalul va premia cele mai bune trei piese, iar bloggerii, dramaturgii si regizorii vor primi premii in bani. Textul cistigator va fi rescris si adaptat pentru un spectacol in sine, care va avea premiera la Teatrul Schauspielhaus din Graz, initiatorul proiectului.

„Blog the Theatre" este un proiect inclus in programul „Bulandra Underground" prin care teatrul promoveaza evenimente neconventionale, alternative repertoriului sau clasic. „Bulandra Underground" se adreseaza in special creatorilor tineri si independenti care gasesc cu greu posibilitati si spatii de afirmare.