Valabilitatea contractului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu Ford s-a prelungit cu 45 de zile, pana la 14 martie, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Liderii celor doua echi
Valabilitatea contractului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu Ford s-a prelungit cu 45 de zile, pana la 14 martie, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Liderii celor doua echipe de negociere a contractului de privatizare a uzinei Automobile Craiova, Sebastian Vladescu si Teodor Atanasiu, respectiv Lyle Watters, au semnat actul aditional de prelungire a contractului cu 45 de zile, se mai arata in comunicatul AVAS.
Noul termen de valabilitate este 14 martie 2008. Reprezentantii Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului spera ca pana la sfarsitul lunii februarie sa primeasca raspunsul de la CE.
"In conformitate cu prevederile contractului de vanzare - cumparare actiuni, incheiat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Compania Ford Motor, la data de 31 ianuarie 2008 expira termenul de valabilitate al acestuia. Partile isi exprima speranta ca pana la sfarsitul lunii februarie sa primeasca raspunsul Comisiei Europene cu privire la tranzactia pentru Automobile Craiova. Pana la primirea acestui raspuns, Comisia de privatizare si reprezentantii Ford vor continua procedurile preliminare necesare intrarii in vigoare a contractului de privatizare", mai informeaza AVAS.CE a decis anul trecut investigarea unor posibile ajutoare de statComisia Europeana a decis in prima jumatate a lunii octombrie a anului trecut investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Daewoo si a emis un ordin prin care cere Romaniei sa suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost in prealabil notificate Bruxelles-ului. Comisia a deschis o investigatie amanuntita asupra unor posibile ajutoare acordate in contextul privatizarii Automobile Craiova si vanzarii sale catre Ford Motor Company in septembrie 2007.
Potrivit CE, Romania a impus niste conditii privatizarii, si anume producerea a minimum 200.000 de masini in cel de-al patrulea an de la privatizare, continuarea activitatii curente timp de patru ani si pastrarea tuturor fostilor angajati ai Automobile Craiova si Daewoo Romania.
In plus, Romania pare sa fi schimbat conditiile privatizarii intr-un stadiu ulterior al procesului, ceea ce ar fi putut implica elemente suplimentare de ajutor, arata Bruxelles. Guvernul a aprobat pe 17 octombrie 2007 un memorandum prin care sunt suspendate dezbaterile din Parlament la proiectul de lege privind unele masuri pentru privatizarea SC Automobile Craiova, pana la decizia Comisiei Europene. Comisia de privatizare a Automobile S.A. Craiova a transmis pe 7 noiembrie 2007 autoritatilor de la Bruxelles raspunsul cu privire la decizia Comisiei Europene prin care CE a deschis o investigatie legata de acordarea unor posibile ajutoare de stat la privatizarea uzinei.
La editia de anul trecut a Salonului Auto de la Frankfurt, directorul general al Ford pe Europa, John Fleming, a declarat ca grupul intentioneaza sa inceapa productia unui nou automobil in Romania pana la sfarsitul acestui an.Producatorul auto Automobile Craiova a obtinut in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 2,09 milioane lei, cu mult mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2006, pe fondul cresterilor veniturilor totale cu 42%, a informat miercuri compania. In primele noua luni ale anului trecut, veniturile totale ale companiei s-au cifrat la 7,77 milioane lei (2,31 milioane euro), in crestere cu 42% fata de 5,47 milioane lei, cat a obtinut in intervalul echivalent al anului trecut. Automobile Craiova a avut in primele noua luni din 2006 un profit net de 82.657 lei si o cifra de afaceri de 4,35 milioane lei. Compania are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,10 lei. Actionarul majoritar al Automobile Craiova este compania Ford, care a preluat de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului un pachet de 72,40%. SIF Oltenia detine 22,06% din totalul actiunilor. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 437,6 milioane lei, conform ultimei cotatii de 23,10 lei, din 31 octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.