Federico Nombrerosa, „secundul" de la Pandurii, a jucat la Benfica, in echipa ce a eliminat in 1983 Universitatea Craiova in semifinalele Cupei UEFA.

A inceput fotbalul profesionist la Benfica Lisabona, echipa pentru care a cistigat cupe si campionate. Au urmat opt ani la Boavista, un an la Guimaraes si alti doi la Estrela Amadora. A bifat 20 de meciuri in nationala Portugaliei, intre care si o prezenta la Mondialul mexican din 1986. Sint reperele de fotbalist profesionist ale lui Federico Nombrerosa, secundul lui Teixeira la Pandurii. Nombrerosa revine in Romania dupa doua decenii si jumatate. In aprilie 1982, portughezul pleca invingator de pe „Centralul" craiovean intr-o dramatica semifinala de Cupa UEFA. Acum vine sa salveze Pandurii de la retrogradare ca ajutor al lui Teixeira.

Din amintirile lui Nombrerosa fac parte Balaci, Camataru si bara lui Crisan. „Imi aduc aminte de finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 cistigata de Steaua. Erau jucatori buni atunci, Lacatus sau Piturca. Am jucat si o semifinala de cupa europeana pe cind evoluam la Benfica impotriva Universitatii Craiova, atunci am si jucat finala UEFA. L-am remarcat atunci pe Balaci, un jucator fenomenal, fantastic. Si atacantul Camataru era foarte bun, ce sa mai, am avut doua meciuri grele cu ei. Imi pare rau, numai ce am auzit ca Zoltan Crisan a murit, si ce ghinion a avut cind a sutat in transversala. Hagi a fost un jucator magnific. Il mai stiu si pe Timofte, iar un jucator roman bun, l-am avut ca adversar. Romania a avut tot timpul jucatori buni", a rememorat Nombrerosa.