Afganistanul risca sa se transforme intr-un stat falimentar si sa devina un razboi uitat, releva un studiu american realizat de fostul ambasador la ONU Thomas Pickering si generalul in rezerva James Jones. Raportul recomanda trimiterea mai multor tru
Afganistanul risca sa se transforme intr-un stat falimentar si sa devina un razboi uitat, releva un studiu american realizat de fostul ambasador la ONU Thomas Pickering si generalul in rezerva James Jones. Raportul recomanda trimiterea mai multor trupe NATO in Afganistan, avind in vedere ca talibanii au revenit in forta in ultimii doi ani. Sudul tarii se confrunta cu cele mai grave violente de la alungarea de la putere a talibanilor si invazia americana din 2001. Afganistanul se afla la rascruce de drumuri, iar progresele obtinute dupa 6 ani sint serios amenintate de insurgenta violenta, care slabeste fortele internationale si scade increderea afganilor in viitorul tarii lor. (S.M.)

Foto: Reuters


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.