Un nou caz de maxima violenta s-a inregistrat la Colegiul Energetic nr. 5 din sectorul 5 al Capitalei. Doua eleve, una de clasa a IX-a si alta de clasa a XI-a, s-au luat la bataie in curtea scolii pe motiv de injurii reciproce aduse pe internet pe t
Un nou caz de maxima violenta s-a inregistrat la Colegiul Energetic nr. 5 din sectorul 5 al Capitalei. Doua eleve, una de clasa a IX-a si alta de clasa a XI-a, s-au luat la bataie in curtea scolii pe motiv de injurii reciproce aduse pe internet pe tema 'cine este mai frumoasa>>.

In apararea uneia dintre batause a sarit in ajutor o prietena, o eleva de la un alt liceu si a carei identitate, la ora cand scriem aceste randuri, nu a fost inca stabilita. „Ceea ce ne intriga este faptul ca directiunea scolii nu ne-a semnalat incidentul. Este primul caz foarte serios de violenta maxima care a fost atat de mediatizat. A fost o bataie in toata regula, de cateva minute, fara ca nimeni sa intervina. Abia spre un final a intervenit un elev de a XII-a care a reusit sa aplaneze conflictul. In regim de urgenta am creat o comisie de cercetare si intr-o zi sau doua vom anunta masurile pe care le vom anunta. Va asigur ca fetele vor primi sanctiuni ca la carte“, ne-a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti. „ Au fost niste neintelegeri, dialoguri purtate pe mess, iar una dintre eleve a doua zi si-a chemat prietena de la o alta scoala pentru a ii aplica o corectie celei care se credea mai frumoasa“, sustine Mariana Nicolaescu, director adjunct al Colegiului Energetic nr.5. Sanctiuni nu vor primi doar elevele de la Colegiul Energetic, ci si prietena chemata in ajutor de una dintre fete. Administratia liceului unde invata a treia eleva implicata in incident a fost anuntata de profesorii Colegiului Energetic.

Romånia, fruntasa la violenta in scoli


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.