Romancier, scenarist si dramaturg Vintila Corbul (pe numele complet Vintila Dumitru Corbul Economu Popescu), este autorul celebrului "Nea Marin miliardar", film care si-a castigat de-a lungul anilor mii de admiratori. Vintila Corbul scria din adolesc
Romancier, scenarist si dramaturg Vintila Corbul (pe numele complet Vintila Dumitru Corbul Economu Popescu), este autorul celebrului "Nea Marin miliardar", film care si-a castigat de-a lungul anilor mii de admiratori. Vintila Corbul scria din adolescenta; "Babel Palace" a fost scrisa la 16 ani; "Sclavii pamantului", al doilea roman al sau, l-a scris la 18 (de altfel, ultima carte publicata inainte de a-l trece comunistii pe lista neagra). Best-seller-ul "Caderea Constantinopolelui" (dupa primul tiraj, vanzarile au fost de 192.000 de exemplare) a fost editat in franceza, greaca, araba, iar in Franta devenit piesa de teatru radiofonic. Intr-un interviu acordat in urma cu patru ani ziarului nostru, Vintila Corbul spunea ca-si doreste sa contribuie la situarea Romaniei in lume pe locul pe care-l merita. Pentru "talentul de care a dat dovada, imbogatind literatura romana cu lucrari de certa valoare, recunoscute ca atare atat in tara, cat si peste hotare", a fost recompensat cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de ofiter.
Dumnezeu sa-l odihneasca!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.