Miscarile de protest ale sindicatelor din invatamant si amenintarile cu greva generala au surprins sindicalistii din judetul Timis mai dezbinati ca niciodata. inainte de a se lupta cu Guvernul pentru marirea salariilor sau primirea unor drepturi pre
Miscarile de protest ale sindicatelor din invatamant si amenintarile cu greva generala au surprins sindicalistii din judetul Timis mai dezbinati ca niciodata. inainte de a se lupta cu Guvernul pentru marirea salariilor sau primirea unor drepturi prevazute in contractele colective de munca, cele trei sindicate ale angajatilor din invatamantul preuniversitar timisean se razboiesc intre ele.

Principalul motiv al disputelor intrasindicale il reprezinta campaniile de racolare prin care profesorii, invatatorii si personalul auxiliar sunt indemnati sa migreze dintr-un sindicat in altul. ”in decembrie si ianuarie, la noi au ajuns aproape 200 de oameni de la “Spiru Haret”. Nu am racolat pe nimeni. Oamenii erau nemultumiti si au venit sa ne bata la usa, din proprie initiativa. Grupuri masive de sindicalisti, ce erau afiliati la Sindicatul “Spiru Haret”, au venit la noi, de la Generala 6, Generala 22, Colegiul Tehnic de Vest, C.D. Loga, Energetic si Liceul Pedagogic. Poate nu au mai suportat tacerea si inconsecventa in declaratii a sefilor lor. Pozitia noastra a fost mereu transanta si ferma”, spune presedintele Filialei Timis a Federatiei Educatiei Nationale, Marian Uta. Cat despre cei care au plecat la alte sindicate, liderul FEN un are cuvinte prea magulitoare. “Avem oameni valorosi si nu-i regret pe cei care au plecat la sindicatul “PP Nevianu”. Acestia au fost momiti cu 10 lei si un cadou.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.