In ciuda faptului ca inca nu a fost anuntat un termen de pornire a licitatiei pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, 12 consortii si asocieri de firme si-au depus ofertele. Potrivit datelor comunicate ieri de Compania Nationala
In ciuda faptului ca inca nu a fost anuntat un termen de pornire a licitatiei pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, 12 consortii si asocieri de firme si-au depus ofertele. Potrivit datelor comunicate ieri de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), "dupa ce va avea loc deschiderea ofertelor si componenta firmelor care fac parte din aceste consortii vor incepe procedurile de licitatie prin metoda dialogului competitiv cu firmele selectate".
Tronsonul Comarnic-Brasov este impartit in doua segmente, respectiv Comarnic-Predeal (36,2 kilometri) si Predeal-Brasov (21,8 kilometri), totalizand peste 50 de poduri, pasaje si viaducte. Potrivit directorului de comunicare al CNADNR, Ştefan Szobotka, contractul de proiectare si constructie a segmentelor de autostrada Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov va avea o durata de patru ani, iar investitiile necesare pentru finalizarea acestuia se vor ridica la 995 de milioane de euro, fara TVA. Tronsonul Comarnic-Brasov face parte din viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov, autoritatea contractanta a proiectului fiind alcatuita din Ministerul Transporturilor si CNADNR. Procedurile de preselectie a contractului pentru acest tronson trebuia sa aiba loc in data de 24 decembrie 2007, dar au fost amanate pentru a doua oara, din cauza unor solicitari formulate de catre companiile ce intentioneaza sa participe la proiect.
Astfel, o noua sedinta pentru stabilirea acestor detalii a avut loc ieri. In cadrul licitatiei vor fi admisi doar investitorii care au avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri de peste 500 milioane euro pe an. Mai mult, acestia trebuie sa demonstreze ca au participat in ultimii cinci ani la cel putin doua proiecte similare, in valoare de minimum 200 milioane euro fiecare. O alta conditie impusa de catre autoritati a fost ca nicio firma din Romania sa nu participe la licitatie decat in cazul in care va depune o oferta comuna cu alte companii straine, sub forma unui consortiu sau a unei asocieri. Perioada de concesionare va fi cuprinsa intre 25 si 30 de ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.