Coincidenta nefasta. Omri a fost condamnat pentru coruptie si va incepe ispasirea pedepsei pe 27 februarie, de ziua tatalui sau, aflat in coma Curtea Suprema de Justitie din Israel a decis ca Omri Sharon trebuie sa inceapa ispasirea condamnarii la i
Coincidenta nefasta. Omri a fost condamnat pentru coruptie si va incepe ispasirea pedepsei pe 27 februarie, de ziua tatalui sau, aflat in coma Curtea Suprema de Justitie din Israel a decis ca Omri Sharon trebuie sa inceapa ispasirea condamnarii la inchisoare in 27 februarie, exact cand este ziua de nastere a tatalui sau, Ariel Sharon, aflat in coma. Judecatorii instantei supreme au respins apelul lui Omri Sharon referitor la pedeapsa pronuntata in cazul de coruptie in care a fost condamnat. Presa israeliana sustine ca Omri Sharon va merge la inchisoare pe 27 februarie, unde va trebui sa stea sapte luni. Fiul lui Ariel Sharon, fost premier al Israelului, a pledat vinovat in acest caz si a demisionat din Knesset in 2006. Omri a contestat sentinta in apel, subliniind ca pierderea locului in parlament este o pedeapsa suficienta. El a fost condamnat pentru finantarea ilegala a campaniei electorale a tatalui sau din 1999, cand a candidat pentru sefia Partidului Likud. In apelul sau, Omri a cerut reducerea sentintei, pe motiv ca si-a asumat responsabilitatea inca de la inceputul procesului. El a fost condamnat initial in februarie 2007 la 18 luni de inchisoare, dintre care noua cu suspendare, si plata unor despagubiri de 300.000 de sekeli. In urma apelului, in iunie 2007 Tribunalul din Tel Aviv a decis reducerea cu doua luni a sentintei cu executare, iar Curtea Suprema a batut in cuie acest verdict. Tatal lui Omri, Ariel Sharon, este in coma din 4 ianuarie 2006, cand a suferit un atac cerebral. De atunci, el este mentinut in viata artificial, la Spitalul Hadassah din Ierusalim.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.