TELECOM - Mobilul, dincolo de voce
Incasarile generate de serviciile de date capata o pondere mai mare de la an la an in veniturile operatorilor de telefonie mobila.


La nivel mondial, piata serviciilor de entertainmen

TELECOM - Mobilul, dincolo de voce
Incasarile generate de serviciile de date capata o pondere mai mare de la an la an in veniturile operatorilor de telefonie mobila.

La nivel mondial, piata serviciilor de entertainment pe mobile este estimata la peste 20 de miliarde de dolari in 2007, potrivit unui studiu al companiei Juniper Research. Pana in 2012, aceasta piata va ajunge la 64 de miliarde de dolari, principalele servicii contributoare fiind muzica, jocurile si televiziunea pe mobil. Anul trecut, muzica mobila a fost responsabila pentru 45% din veniturile industriei de entertainment pe mobil, in timp ce jocurilor pe celular le-au revenit 25 de procente. Segmentul pentru care estimarile indica o crestere puternica in urmatorii patru ani este cel al serviciilor de televiziune pe mobil, care vor genera incasari de 11,9 miliarde de dolari in 2012, fata de 1,4 milioane anul trecut, adica aproape de noua ori mai mult.

PIATA ROMANEASCA. Chiar daca traficul de voce si mesageria scrisa sunt principala sursa de venit a operatorilor de telefonie mobila, ponderea serviciilor de date creste de la an la an. Veniturile Orange Romania din jocuri, sonerii si servicii video pe mobil au crescut de 2,5 ori in 2007 fata de 2006, ne-a declarat Oana Comanescu, Content&Multimedia Division Manager la Orange Romania. Daca la Orange si Cosmote jocurile genereaza in continuare cele mai mari incasari in categoria serviciilor de divertisment pe mobil, in Vodafone Live! jocurile Java sunt de-abia pe pozitia a treia in topul celor mai accesate servicii. Pe primul loc este cel de muzica, existand peste 800.000 de titluri disponibile, urmat de vizionarea canalelor tv pe mobil. In reteaua Orange, numarul descarcarilor de melodii a fost de opt ori mai mare in 2007 fata de 2006. Cosmote inregistreaza cresteri importante de la luna la luna si pentru categoria serviciilor de continut erotic sau horoscop.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.