Reprezentantii ministerelor de Cultura din UE au dezbatut pe marginea provocarilor pe care le infrunta industria muzicala, la evenimentul menit sa coincida cu debutul festivalului international dedicat industriei muzicale MIDEM din acest an. Figel a
Reprezentantii ministerelor de Cultura din UE au dezbatut pe marginea provocarilor pe care le infrunta industria muzicala, la evenimentul menit sa coincida cu debutul festivalului international dedicat industriei muzicale MIDEM din acest an. Figel a precizat ca studiul are ca scop descatusarea talentului si al creativitatii pe batranul continent. "Inovatia si creativitatea sunt fundamentale in procesul de crestere economica. In acelasi timp, ele constituie un sprijin si in dezvoltarea sociala", a spus comisarul, precizand ca strategia plaseaza cultura in centru Proiectului European si introduce un sistem mult mai bine structurat de cooperare intre statele membre si intre institutiile UE, sistem ce este cunoscut sub denumirea de "metoda deschisa de coordonare" (OMC - open method of coordination).
Reprezentantii industriei muzicale au opinat ca exista o perioada dificila in domeniu, gasirea de noi talente, scrierea de noi versuri si producerea de noi inregistrari fiind extrem de scumpa. In acelasi timp, devine din ce in ce mai usor sa copiezi lucrarile unor artisti prin mijloace digitale fara a mai compensa artistul sau companiile implicate in acea lucrare. In ceea ce priveste creativitatea, va fi creat un grup de experti din Statele Membre si a unui grup al organizatiilor societatii civile ale caror obiective sunt eliberarea potentialului maxim al industriilor creative si culturale in vederea cresterii economice si a crearii de locuri de munca. De asemenea, a mai fost anuntata declansarea unui studiu pentru investigarea circumstantelor ce contribuie la stimularea creativitatii in interiorul UE. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.