Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a inceput monitorizarea utilizarii unui vaccin pentru prevenirea cancerului cervical si a altor boli. Aceasta dupa ce au fost primite reactii privind moartea a a doua tinere carora le fusese administrat prod
Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a inceput monitorizarea utilizarii unui vaccin pentru prevenirea cancerului cervical si a altor boli. Aceasta dupa ce au fost primite reactii privind moartea a a doua tinere carora le fusese administrat produsul respectiv.

Potrivit unor date de pe site-ul Agentie Nationale a Medicamentului, care citeaza EMEA, institutia europeana a transmis si primit rapoarte de reactii adverse finalizate cu deces, care implicau paciente carora in antecedente li se administrase Gardasil. Doua dintre rapoarte se refereau la decesul brusc si neasteptat a doua femei tinere din Uniunea Europeana. Cele doua cazuri semnalate in Europa s-au raportat in cadrul programului de monitorizare continua a sigurantei medicamentelor. Unul dintre cazuri a aparut in Austria, iar celalalt in Germania. In niciunul nu s-a putut stabili cauza decesului si nici relatia de cauzalitate intre decesele tinerelor femei si administrarea medicamentului Gardasil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.