Radoi sta doua saptamani
Mirel Radoi, capitanul Stelei, a iesit din nou pentru o perioada din circuit, urmand sa nu participe la antrenamentele echipei sale in urmatoarele doua saptamani. Conform site-ului oficial al gruparii din Ghencea, internationalul a suferit o intindere. Radoi a completat investigatiile medicale incepute la Bucuresti si, in urma rezonantei magnetice efectuate luni la Nicosia, s-a constatat ca are o mica intindere la nivelul jonctiunii musculo-tendinoase a muschiului semi-tendinos drept. Jucatorul isi va continua programul de reabilitare separat, cu alergari usoare si sala de forta. "Perioada estimativa a revenirii sale alaturi de colegi este de circa doua saptamani", scrie site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea. Radoi abia revenise la antrenamente alaturi de coechipierii sai dupa o operatie la genunchi care l-a tinut departe de gazon timp de cinci luni. (B.G.)
Interzis la JO 2008
Presedintele Asociatiei Judetene de Box din Iasi, Vasile Catea, care detine si functia de vicepresedinte al FR Box, a declarat, ieri, ca sunt sanse infime ca arbitrii romani sa oficieze la JO de la Beijing. "Am inteles ca se fac deja calcule in privinta brigazilor de arbitri care vor oficia la JO, dar pe mine nu m-a contactat nimeni. Cred ca incidentul in care a fost implicata delegatia Romaniei, pe care am condus-o la Mondialele de la Chicago, de la sfarsitul anului trecut, a cantarit decisiv. Nu este, insa, o catastrofa, pentru ca am sansa de a merge la JO de peste patru ani, de la Londra, iar la Beijing voi merge pe cont propriu. Problema grava nu este ca nu voi fi prezent eu in ring la Beijing. Romania nu va fi reprezentata de nici un alt arbitru. Asta e marea problema!", a declarat pentru Mediafax arbitrul iesean. (T. RIST)
Chinezii au inaugurat "Cubul de Apa"
In vreme ce poloistii si inotatorii romani asteapta de ani buni construirea unui bazin olimpic ultramodern in Capitala, fiind nevoiti sa se pregateasca prin diverse bazine uzate de timp, chinezii au inaugurat, ieri, Centrul de Natatie "Cubul de Apa", gazda probelor de natatie la JO 2008. Arena de 17.000 de locuri, situata in Parcul Olimpic din Beijing, a fost construita in patru ani si a costat 136 de milioane de euro, fiind prima constructie din China bazata pe tehnologia pernelor de aer si totodata singura din lume care foloseste aceasta tehnica pe o suprafata atat de mare. Structura cubica adaposteste trei bazine si este construita din armatura de otel invelita intr-o membrana de plastic care imita bulele de apa. Arena respecta cele trei idealuri olimpice, "JO verzi, JO inalta tehnologie si JO ale poporului" iar acoperisul este considerat ecologic, deoarece utilizeaza razele solare pentru incalzire si luminozitate, reducand cu 30% consumul de energie. (T. RIST)