Dinamovistul Radu Stefan a fost transferat pentru 5,4 milioane de euro la clubul Lazio Roma, acesta fiind noul record al Ligii 1.

Recordul transferului rapidistului Ionut Mazilu, vindut pentru 3,7 milioane de euro in Ucraina, a fost doborit in regim de viteza. Dupa citeva ore de incertitudine, Dinamo l-a cedat pe tinarul fundas Radu Stefan la gruparea Lazio Roma pentru un total de 5,4 milioane de euro, cea mai mare suma incasata de un club din Liga I in istoria fotbalului romanesc. „Ciinii" se intelesesera cu italienii inca de simbata, insa duminica au aparut probleme legate de Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA), care trebuie platita statului italian. Partea romana a refuzat sa achite 900.000 de euro, astfel ca s-a negociat pina ieri-dimineata, la ora 3.46, si s-a decis ca suma sa se adauge intelegerii initiale de 4,5 milioane de euro. „Plecarea lui Stefan Radu este cel mai mare transfer al fotbalului romanesc. Am luat un milion acum. A fost o oferta unica. Lazio era de nerefuzat si pentru Dinamo, si pentru cariera jucatorului", a spus directorul general al formatiei de pe Soseaua Stefan cel Mare, Cristi Borcea.

„Ciinii" vor primi 1,2 milioane de euro brut pentru imprumutul jucatorului pina in vara, cind urmeaza sa primeasca si restul sumei. Principalul artizan al tranzactiei a fost impresarul Victor Becali, agentul jucatorului, care l-a transferat pe fundasul de 21 de ani, in timp ce fratele sau, Giovanni Becali, era audiat la DNA in dosarul privind neregulile din fotbalul romanesc. „Noi in Romania nu glumim, dar este bine ca in cele din urma am finalizat tranzactia. Stefan Radu este un baiat cu capul pe umeri si sint sigur ca va evolua cit mai mult timp in Italia pentru ca are o personalitate buna pentru acest campionat. Asteptarile din partea lui sint mari, dar exista diferente fata de Chivu", a declarat Victor Becali.

Radu Stefan urma sa faca ieri vizita medicala pentru a putea debuta pentru Lazio chiar in meciul de miine, pe care romanii il vor disputa impotriva echipei lui Adrian Mutu, Fiorentina. „Sint fericit ca voi juca in campionatul cel mai dificil si cel mai important din Europa" au fost primele cuvinte ale jucatorului, care este deja considerat noul Chivu in fotbalul italian.