Instalarea unui acoperis rabatabil duce investitia la noua arena pina la 162 de milioane de euro.

O data cu prabusirea tribunelor de la Stadionul National, cresc exponential si costurile noii arene de fotbal. Conform lui Stefan Monus
Instalarea unui acoperis rabatabil duce investitia la noua arena pina la 162 de milioane de euro.

O data cu prabusirea tribunelor de la Stadionul National, cresc exponential si costurile noii arene de fotbal. Conform lui Stefan Monus, reprezentantul firmei Max Boegl, cea care se ocupa de constructie, arena care ar putea gazdui finala Cupei UEFA in 2011 necesita investitii de 162 de milioane de euro, cu circa 20 de milioane peste bugetul aprobat de Primaria Municipiului Bucuresti, care suporta, alaturi de Guvern, toate costurile. Acestora li se adauga consultanta de 1,6 milioane de euro, in conditiile in care estimarile initiale au fost de 140 de milioane de euro.

Diferenta a aparut de la acoperisul rabatibil, estimat la 16 milioane de euro net, prevazut de constructor in proiect, dar neavizat deocamdata de PMB. Acest detaliu ar insemna acoperirea in totalitate a celor 55.000 de locuri (108.000 de metri patrati), inclusiv partea de vest a stadionului, care se va ridica pe sase niveluri. Motivatia constructorului a fost ca investitia va fi recuperata prin organizarea unor concerte atunci cind arena nu este utilizata pentru competitii sportive.

Costuri suplimentare vor exista si la inlocuirea gazonului, desi acesta trebuia mentinut conform studiilor de fezabilitate. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a confirmat ieri ca gazonul va fi vindut, desi abia fusese montat, inclusiv cu instalatie subterana de incalzire. El a adaugat ca nu se teme ca firma care se ocupa de constructia stadionului va avea probleme cu respectarea termenului de finalizare, prevazut pentru mai 2010.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.