Conducerea bancii a fost avertizata din noiembrie despre plasamentele care au adus pierderi de miliarde. Un sef din Société Générale a vindut actiuni pe 9 ianuarie 2008.

Conducerea Société Générale, banca prejudiciata cu aproape 5 miliarde de euro de catre un broker, stia despre actiunile angajatului inca din luna noiembrie 2007, sustine procurorul general al Parisului, citat de Reuters. Mai mult, unul dintre oficialii grupului bancar francez a vindut titluri Société Générale in valoare de peste 85 de milioane de euro inca de pe 9 ianuarie, cu zece zile inainte de ziua in care oficialii bancii spun ca au descoperit frauda. In plus, doua fundatii apropiate directorului Soc. Gen., Robert A. Day Foundation si Kelly Day Foundation, au vindut, pe 10 ianuarie, actiuni Société Générale in valoare de 8,63 milioane de euro, respectiv de 959.066 de euro. In urma tranzactiilor neautorizate efectuate de traderul Jerome Kerviel Société Générale a inregistrat pierderi de 4,9 miliarde de euro, pe care le-a anuntat saptamina trecuta. Oficialii bancii au afirmat ca nu au stiut despre tranzactiile ilicite pina cind Kerviel nu a fost intrebat despre acestea de catre superiorii sai, in urma cu zece zile.

Société Générale a admis ca o eroare in sistemul de control al bancii a permis traderului sa efectueze o investitie riscanta de 50 de miliarde de euro pe bursele europene, dar s-a aparat impotriva acuzatiilor ca nu a administrat corect scandalul fraudei de 4,9 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Avocatul lui Kerviel, Christian Charriere-Bournazel, a declarat ca acesta si-a facut datoria de trader prin asumarea de riscuri si a acuzat banca franceza ca l-a expus unei „linsari" publice, lasindu-l sa poarte toata vina. „Nu a delapidat pe nimeni, nu a luat un singur cent pentru el, ci doar si-a facut datoria cit de bine a putut", a declarat avocatul.