In prima zi de sesiune parlamentara, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, vine la Bucuresti sa rosteasca un mesaj in favoarea aprobarii Tratatului de reforma al UE. „Birourile Permanente reunite au decis sa stabileasca luni, la ora 16.00, o s
In prima zi de sesiune parlamentara, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, vine la Bucuresti sa rosteasca un mesaj in favoarea aprobarii Tratatului de reforma al UE. „Birourile Permanente reunite au decis sa stabileasca luni, la ora 16.00, o sedinta comuna a celor doua Camere, cand presedintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, se va adresa Parlamentului Romaniei”, a anuntat ieri presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.
„Ca o incununare a acestei sedinte si pentru a marca relatiile si sprijinul pe care Franta le-a acordat de-a lungul timpului Romaniei, imediat dupa mesajul lui Nicolas Sarkozy, cele doua Camere reunite vor dezbate si adopta Tratatul de la Lisabona”, a adaugat Olteanu, citat de Mediafax.
El a aratat ca, in acest mod, Romania va deveni una dintre primele tari care ratifica noul tratat european.
Legat de acest subiect, liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri, la finalul Biroului Politic Central, ca a solicitat colegilor sai care fac parte din Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului sa initieze procedurile necesare in vederea ratificarii Tratatului de reforma al UE.
„Am cerut colegilor care sunt reprezentanti in Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa initieze procedurile necesare, astfel incat in prima saptamana de lucrari a Parlamentului Romania sa ratifice Tratatul de reforma. Cred ca este un semnal politic important pe care Romania trebuie sa-l dea. Obiectivul nostru politic este sa promovam ratificarea Tratatului de reforma in Parlament”, a adaugat liderul PNL. Presedintele Traian Basescu a semnat pe 8 ianuarie decretul prin care supune Parlamentului spre ratificare Tratatul de la Lisabona, privind reforma UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.