O poluare accidentala cu petrol si apa sarata a afectat luni raul Sabar, pe o lungime de 15 kilometri, pe raza judetelor Arges si Dambovita. In apele Raului Sabar au fost deversati 500 de litri de apa sarata si 400 de litri de petrol, in urma unei av

O poluare accidentala cu petrol si apa sarata a afectat luni raul Sabar, pe o lungime de 15 kilometri, pe raza judetelor Arges si Dambovita. In apele Raului Sabar au fost deversati 500 de litri de apa sarata si 400 de litri de petrol, in urma unei avarii la conducta de transport apartinand SC PETROM SA, parcul 22 Leordeni, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale Apele Romane.

"Pentru stoparea poluarii, echipele poluatorului SC Petrom SA si ANAR au realizat un numar de zece baraje din paie si materiale absorbante in sectiunea podului din localitatea Crangurile. Se actioneaza pentru curatirea malurilor cu o echipa formata din 20 de oameni, 50 saci cu materiale absorbante si doua vidanje. Au fost prelevate probe de apa si au fost avertizate localitatile Leordeni, Crangurile, Gura Foii si Gaesti, interzicandu-se adaparea animalelor", a precizat sursa citata.

Poluarea a fost stopata in jurul orei 12:00, in zona podului din localitatea Crangurile. In sectorul poluat nu exista alimentari cu apa, iar populatia piscicola nu a fost afectata, au anuntat reprezentantii ANAR. SC Petrom SA risca o amenda de pana la 80.000 de lei, cuantumul total al sanctiunii urmand sa fie stabilit dupa incheierea actiunii de depoluare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.