Randamentele investitiilor imobiliare din Romania vor creste in acest an cu 1-2 puncte procentuale, pana la un nivel cuprins intre 7,5-9%, pe fondul crizei financiare de pe pietele externe, recuperand astfel scaderea din 2007. "Randamentele vor crest
Randamentele investitiilor imobiliare din Romania vor creste in acest an cu 1-2 puncte procentuale, pana la un nivel cuprins intre 7,5-9%, pe fondul crizei financiare de pe pietele externe, recuperand astfel scaderea din 2007. "Randamentele vor creste semnificativ in acest an, cu unu pana la doua puncte procentuale. Motivul principal este criza financiara de pe segmentul imobiliar din SUA, care a facut ca si Europa financiara sa se replieze si sa fie mult mai precauta in finantarea achizitiilor imobiliare in scop de investitie", a relatat, intr-un comunicat, Alexandra Dimofte, partener in cadrul Eurisko. Anul 2007 a inregistrat o scadere a randamentelor cu aproape doua puncte procentuale fata de anul precedent. "Datorita atat unei politici extrem de relaxate a institutiilor finantatoare, cat si a competitiei acerbe intre dezvoltatori, pe de o parte, si fonduri de investitii, pe de alta parte, randamentele s-au redus cu aproape doua puncte. Astfel, randamentele la cladirile inchiriate se situau in 2006 in jurul a 7,5% - 9%, iar in 2007 s-au incheiat tranzactii la randamente intre 5,9% si 7%", a precizat Dimofte. Anul trecut, au avut loc insa si tranzactii cu randamente sub 5,9%, cum a fost cazul achizitiei America House din Bucuresti de catre grupul francez Natixis. In aceasta preluare, randamentul a fost de 5,6%. Piata imobiliara a cunoscut o adevarata explozie din punctul de vedere al tranzactiilor, atat in ceea ce priveste achizitia de terenuri pentru viitoare dezvoltari, cat si preluarea de produse imobiliare functionabile, ocupate sau in curs de ocupare, precum cladiri de birouri, mall-uri, parcuri logistice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.