Succes. Ulrik Wilbek a reusit sa faca din Danemarca o campioana si la masculin Campion olimpic in vara lui 1996, titlu european in iarna aceluiasi an, coroana mondiala in ultima decada a lui 1997. Acesta ar fi, telegrafic, palmaresul selectionerului
Succes. Ulrik Wilbek a reusit sa faca din Danemarca o campioana si la masculin Campion olimpic in vara lui 1996, titlu european in iarna aceluiasi an, coroana mondiala in ultima decada a lui 1997. Acesta ar fi, telegrafic, palmaresul selectionerului Ulrik Wilbek. Cel care a innobilat segmentul feminin al handbalului danez. Avand la dispozitie generatiile cu Anja si Camilla Andersen, Anne Dorthe Tanderup si Susanne Munk Lauritsen, care i-a devenit si sotie. Si-a propus sa castige si a fost, cativa ani, consilier local in Viborgul natal. A comentat pentru TV 2 Sporten. A fost director tehnic al nationalelor daneze. In 2005, a cedat rugamintilor sefilor federatiei din tara sa si a preluat "nationala" masculina a Danemarcei. Nascut pe 13 aprilie 1958, Ulrik Wilbek le-a spus, la prima intalnire, handbalistilor selectionati: "Nu-mi place sa pierd. Sunt invatat sa castig. Daca exista, aici, oameni care cred ca nu pot sa faca asta, sa plece. Fara nicio suparare". Apoi, cu baietii, a strans un "bronz" la "europenele" din 2006 si inca unul la "mondialele" de anul trecut. Deunazi, Danemarca a devenit campioana continentala, dupa ce a invins, in finala, Croatia lui Ivano Balic, cel mai valoros jucator din Europa si din lume, detinatoare a titlului olimpic, cu 24-20 (13-10), in vreme ce Franta, 36-26 cu Germania, a urcat pe locul 3. I se spune, pretutindeni, "Profesorul" si e extrem de respectat. Vrea sa repete cu baietii performantele realizate cu fetele. La CM feminin din Germania 1997, cand a fost invins de Macedonia condusa de Bogdan Macovei, ziarele din Danemarca au titrat: "Omoara-te, Wilbek!", "Ascunde-te, ca te spanzuram!", "Lasa-te de handbal!". Ieri, dupa ce a fost felicitat de Anja Andersen, acum antrenoare la Slaglese DT, toti i-au cazut la picioare. "Vorbim dupa Jocurile Olimpice de la Beijing", a punctat Wilbek.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.