Corespondentta dinChisinau
Cu o luna inainte de expirarea termenului de implementare a Planului de Actiuni UE-Republica Moldova, premierul moldovean Vasile Tarlev le-a cerut jurnalistilor moldoveni angajati ai institutiilor de presa din stra

Corespondentta dinChisinau
Cu o luna inainte de expirarea termenului de implementare a Planului de Actiuni UE-Republica Moldova, premierul moldovean Vasile Tarlev le-a cerut jurnalistilor moldoveni angajati ai institutiilor de presa din strainatate sa dea dovada de patriotism si sa nu mai scrie nici un cuvant de rau despre guvernul de la Chisinau.

Totusi, el a spus ca accepta criticile, dar numai in plan local. De fapt, premierul Vasile Tarlev le-a sugerat jurnalistilor sa se autocenzureze, sa treaca astfel cu vederea abuzurile si gafele guvernarii comuniste, ca sa nu aiba de suferit, chipurile, "imaginea Moldovei in afara". Indraznetul premier a tinut sa precizeze ca jurnalistii si autoritatile trebuie sa aiba un mesaj comun pentru UE.

Disponibilitatea prim-ministrului de a fi criticat "in plan intern" de jurnalisti are si o explicatie practica - si anume aceea ca guvernarea de la Chisinau a reusit sa-si subordoneze aproape in totalitate presa nationala, fapt constatat si de expertii straini, dar si de insusi premierul Vasile Tarlev: "Sunt unele ingrijorari la capitolul aprofundarea reformelor si imbunatatirea situatiei in domeniul coruptiei... si acele invinuiri sau reprosuri, mai drept vorbind, care se discuta in jurul libertatii presei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.