PDL va initia o motiune simpla la Camera Deputatilor impotriva taxei de prima inmatriculare, cerand Guvernului anularea acesteia si returnarea banilor catre cetateni, fara ca acestia sa mai fie obligati sa se adreseze instantei.

Anuntul a fost facut ieri de presedintele PDL, Emil Boc, dupa ce chiar fostul ministru PD al Mediului, Sulfina Barbu (foto) , a fost initiatorul acestei taxe. Democrat-liberalii spun acum ca taxa Sulfinei Barbu era una modica, menita sa descurajeze importul de masini second-hand, pe cand actuala taxa a Guvernului Tariceanu ar fi ilegala si imorala. Ilegala pentru ca nu e conforma normelor UE si imorala pentru ca nu ar tine cont de buzunarele romanilor. In plus, dezbaterile din ultima vreme ar fi demonstrat ca nu e vorba decat despre "o balba a Guvernului, prin care se urmareste aducerea de bani la Guvern, pentru folosirea lor in scop electoral".

SUSTINERE. Emil Boc a aratat ca nu a discutat cu nici un partid sustinerea acestei motiuni, insa un partener de discutie pare a avea in PSD, dupa ce, tot ieri, Mircea Geoana a anuntat ca social-democratii vor vota impotriva Ordonantei de Urgenta privind noua taxa de poluare pentru autovehicule. "Aceasta taxa nu are nici un temei economic, este antisociala si antiecologista" si impovareaza in mod nejustificat cetatenii, a argumentat Geoana. Replica liberala a venit de la deputatul Relu Fenechiu, care a aratat ca initiativa PDL este un gest de populism si inconstienta, intrucat peste tot in lume "poluatorul plateste".