PD-L va depune la Camera Deputatilor o motiune simpla prin care cere anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor celor care au platit-o. "PD-L solicita fara echivoc anularea taxei si restituirea fara procese a banilor. E o taxa imora
PD-L va depune la Camera Deputatilor o motiune simpla prin care cere anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor celor care au platit-o. "PD-L solicita fara echivoc anularea taxei si restituirea fara procese a banilor. E o taxa imorala si ilegala", a declarat presedintele PD-L, Emil Boc. El a precizat ca motiunea va fi depusa la Camera Deputatilor imediat dupa inceperea sesiunii parlamentare. Potrivit legii, daca motiunea va fi adoptata, guvernul trebuie sa tina cont de cererile cuprinse in textul acesteia. Emil Boc a mentionat ca aceasta motiune simpla va fi depusa in sesiunea care incepe lunea viitoare, la Camera Deputatilor, si va fi semnata de 50 de deputati PD-L.
Deputatul liberal George Scutaru, membru in BPC al PNL, a declarat ieri pentru Mediafax ca decizia PD-L de a introduce o motiune simpla pe taxa auto demonstreaza "ipocrizia" acestui partid, ministrul PD Sulfina Barbu fiind cea care a promovat aceasta taxa. "Decizia PD-L cu privire la motiunea simpla demonstreaza ipocrizia acestui partid, care, la guvernare fiind, a promovat prin ministrul PD Sulfina Barbu taxa de prima inmatriculare. Ca de multe ori, PD-L schimba subit atitudinea, desi in primavara lui 2007 sustinea aceasta masura", a declarat Scutaru.
El a adaugat ca PD-L are o atitudine "duplicitara", in speranta ca va obtine mai multe voturi la alegerile din acest an, incercand sa atace politicile Guvernului, in pofida faptului ca la multe dintre acestea reprezentantii PD-L au fost co-autori. Pe de alta parte, europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a solicitat Comisiei Europene, in cadrul reuniunii de joi seara a Comisiei de petitii a Parlamentului European, o decizie stricta care sa puna capat imediat perceperii taxei de prima inmatriculare si sa oblige Guvernul roman la despagubirea celor care au platit pana in prezent aceasta taxa.
"Solicit o decizie stricta din partea Comisiei Europene, care sa stopeze imediat perceperea taxei de prima inmatriculare, taxa ilegala, pentru ca nu este in conformitate cu legislatia europeana, si sa oblige Guvernul la despagubirea celor care au platit pana in prezent aceasta taxa", se arata in comunicatul europarlamentarului PSD.
Executivul sustine ca statul roman nu are nimic impotriva acelor persoane care vor sa-si exercite drepturile cu privire la recuperarea banilor de pe taxa auto de prima inmatriculare.
"Statul roman nu va introduce niciun fel de bariere administrative pentru a impiedica cetatenii sa isi exercite drepturile, in cazul in care acestia vor dori sa recupereze o parte din taxa.
Din statistici se pare ca putine vor fi diferentele in sensul negativ, se discuta despre diferenta de taxa, nu despre intreg cuantumul", a afirmat seful Departamentului guvernamental pentru Afaceri Europene (DAE), intr-o conferinta de presa sustinuta duminica la Palatul Victoria. Liderul democrat Emil Boc a cerut de pe 4 decembrie 2007 anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea catre cetateni a sumelor incasate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.