Dupa tensiunile de duminica, de la Congresul PC, cand noul presedinte al partidului  a fost ales in persoana Danielei Popa, ieri parerile venite din filiale erau impartite.


Presedintele PC Suceava, Costel Ignatescu, este

Dupa tensiunile de duminica, de la Congresul PC, cand noul presedinte al partidului a fost ales in persoana Danielei Popa, ieri parerile venite din filiale erau impartite.

Presedintele PC Suceava, Costel Ignatescu, este de parere ca alegerea Danielei Popa a fost "foarte statutara", iar presedintele de la Bihor, Traian Bodea, considera ca nemultumirile de la Congres se vor stinge in cateva zile, adaugand ca "in fiecare partid exista persoane care incearca sa-si castige pozitia prin forta", iar Anghel nu trebuia "sa faca scandal". Conservatorii harghiteni "sunt mandri" ca vor fi condusi de o femeie. Filiala PC Timis considera ca Popa a fost aleasa democratic, iar PC Botosani este de parere ca alegerile "s-au facut corect". Conservatorii maramureseni vor sustine echipa condusa de Daniela Popa, ca si cei din Ilfov, Constanta, Braila. Nemultumiti ca nu a fost si turul doi la alegeri s-au declarat cei de la organizatiile Sibiu, Bistrita-Nasaud, Salaj, Dolj, iar organizatia de Hunedoara va avea o sedinta pentru a afla daca sunt nemultumiri legate de Congres.

CRITICI. Presedintele PC Salaj, Augustin Precup, a declarat ca la congresul PC de duminica "s-a votat ca in Piata Obor" si ca liderul PC a fost ales intr-un mod "mojic", statutul fiind incalcat "in mod grosolan". Omologul sau de la Bistrita Nasaud, Ionel Tompa, a afirmat la randul sau ca nu o recunoaste pe Daniela Popa ca lider al PC, intrucat desemnarea ei in aceasta functie s-a facut cu incalcarea statutului partidului. Comportamentul celor care s-au manifestat zgomotos duminica va fi analizat de Comisia de etica si litigii, care va propune masurile care se impun, dupa cum a declarat pentru Rompres secretarul general al PC, Codrut Seres.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.