Dupa ce a prezentat gama Nemo la Salonul European de Transport de la Amsterdam in luna octombrie 2007, Citroen a prezentat vehiculul denumit Nemo Concetto la editia din acest an a Salonului Auto de la Bologna.
Nemo Concetto este un concept car bazat pe Nemo, un vehicul compact, practic si pretat excelent la acest tip de “program”.
Nemo Concetto vrea sa reprezinte si o legatura cu celebrul pestisor creat de Disney, daca avem in vedere schema de nuante folosite cu orange si alb. Conceptul ilustreaza lumea si valorile noului Nemo si subliniaza multiplele posibilitati de a personaliza acest vehicul.
Nemo Concetto ilustreaza apropierea izbitoare dintre Citroen Nemo si omonimul sau din lung-metrajul lui Disney.
Ca si pestisorul, Nemo Concetto poate fi considerat un "micut" printre semenii sai (vehiculele comerciale). Desi, in acest caz, marimea este un avantaj, deoarece vehiculul este capabil sa se strecoare cu usurinta in trafic.
Intr-o lume in care este tentant sa gandesti ca ce e mai mare e si mai bun, Nemo Concetto combina un design inteligent cu dimensiunile exterioare compacte si interiorul spatios. Conceptul arata ca ingeniozitatea este cea mai importanta calitate, indiferent de mediu.
Ca si omonimul sau din desenele animate, Nemo Concetto reprezinta o personalitate irezistibila si are un look deosebit.
Nemo Concetto reflecta capacitatea producatorului francez de a proiecta vehicule de caracter, produse care se adapteaza usor stilului de viata si lumii acestora.