Nastase scrie pe blog, scrie editoriale la ziar, a invatat in acesti ani un limbaj revoltat fara sa se lase macar o clipa „turmentat" de un sentiment ciudat numit bun-simt.

Activitatea publicistica a lui Adrian Nastase s-a intetit, omul e in verva, teoretizeaza stinga (a se intelege ca ii da lectii lui Geoana), ataca in poante si bancuri puterea (ataca fara oprire Cotroceniul), e preocupat cica de micul investitor (a se intelege ca il perie pe Voiculescu exact in punctul demagogic PC). I-am citit din productii de curiozitate: omul face tot felul de bancuri si poante de pahar, se da chiar stilist, da detalii suculente „de culise". Recent a dat un interviu din care aflam ca Dana s-a aratat indignata ca el s-a oferit sa-l ajute cu niste recomandari de medici pe Basescu. Ba chiar a povestit ca a primit o scrisoare in care Basescu cerea scuze pentru aluzii homofobe, spunind ca ii e scirba de sine insusi pentru cuvintele spuse. N-am inteles de ce ar fi astfel de scuze reprobabile.

Nastase a invatat un mecanism demagogic omnipotent in zilele noastre si nu ma mira ca l-a invatat in curtea lui Voiculescu. El scrie si glumeste ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat, ca si cum n-ar fi tinut haturile patru ani, ca si cum presa n-ar fi fost umilita in fel si chip cu publicitatea de la stat, ca si cum nu s-ar fi petrecut sub patronajul sau ministerial mii de afaceri clientelare (sa le zicem „stranii" pentru ca tribunalele nu s-au pronuntat) care au cutremurat Romania. Ei bine, domnule Nastase, citesc si ma minunez, scrieti ca un profesoras simpatic de la tara care n-are nimic de-a face cu felul in care au evoluat lucrurile in acest colt de lume. Mesajul nou al lui Nastase pare a fi: „Nu eu sint Nastasele ala feroce, tartorele baronilor, eu sint doar o victima".

Intr-un editorial din „Jurnalul National", intitulat „Anul sobolanului sau anii sobolanului", Nastase citeaza dintr-un personaj din filmul „V for Vendetta" si avanseaza teoria ca Romania este mentinuta acum in instabilitate pentru ca e usor de manipulat. Deci domnul Nastase o face pe baiatul cool sceptic, pus sa decripteze manipularile sistemului. Un fel de Neo care se rupe din Matrixul opresiv. A se slabi. Domnule Nastase, scrisul la ziar e pentru fraieri din astia fara bani si fara puteri speciale. Nu pentru baieti destepti care doresc sa se „revirgineze" prin text dupa patru ani de guvernare cu biciul in mina. Va faceti breasla de ris. Ce vor fi zicind DIP, Micky&Comp.?!