Saddam Hussein, dictatorul irakian capturat in 2003 si ucis trei ani mai tarziu, a mintit in legatura cu detinerea armelor de distrugere in masa pentru a-i descuraja pe iranieni si a preveni evetuale atacuri impotriva tarii. El nu s-a asteptat ca SU
Saddam Hussein, dictatorul irakian capturat in 2003 si ucis trei ani mai tarziu, a mintit in legatura cu detinerea armelor de distrugere in masa pentru a-i descuraja pe iranieni si a preveni evetuale atacuri impotriva tarii. El nu s-a asteptat ca SUA sa porneasca o asemenea ofensiva de amploare in Irak, a povestit agentul FBI George Piro, care l-a intervievat pe Saddam in 2003. "Pentru el era esential sa apara drept un lider puternic. A crezut ca, daca va fabrica povestea cu armele de distrugere in masa, ii va opri pe iranieni sa invadeze Irakul", a spus Piro, citat de CNN.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.