Vantul puternic prevazut de meteorologi pentru ultimele 48 de ore a creat probleme in mai multe regiuni ale tarii.

La Deva, un panou publicitar a fost doborat de rafalele de vant, dar nimeni nu a fost ranit si nici nu s-au inregistr
Vantul puternic prevazut de meteorologi pentru ultimele 48 de ore a creat probleme in mai multe regiuni ale tarii.

La Deva, un panou publicitar a fost doborat de rafalele de vant, dar nimeni nu a fost ranit si nici nu s-au inregistrat pagube materiale. Acoperisul unui bloc din municipiul Aiud, judetul Alba, a fost smuls de pe cladire. Un plop smuls din radacini, la Timisoara, a daramat un stalp de inalta tensiune si s-a prabusit peste un taxi pe care l-a distrus. Numeroase localitati au ramas fara curent electric dupa ce vantul puternic a rupt cablurile de inalta tensiune.
Starea vremii 29 ianuarie 2008 Comentariul specialistului In intervalul celor trei zile de prognoza, deasupra sud-estului Europei se va mentine un camp ridicat al presiunii atmosferice. Astfel, in spatiul geografic al Romaniei, o vreme lipsita de precipitatii si normala termic pentru sfarsitul lunii ianuarie, cu valori maxime preponderent pozitive si minime usor negative. Singurul fenomen atmosferic a carui prezenta poate deranja va fi ceata. Izolat ea va persista, cu probabilitate mai mare la noapte, in Campia de Vest, iar miercuri si joi in cateva zone joase din centrul si sudul tarii. Spre sfarsitul intervalului isi vor face aparitia precipitatiile in vestul tarii, la inceput ploi apoi mixte. (meteorolog Doina Marasoiu) BUCURESTI Azi (marti): Cerul va fi variabil, iar noap­tea vor fi conditii de ceata. Maine (miercuri): Cerul va fi variabil, dar vor fi conditii de ceata dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab. Maxima: 5 C, iar minima: -3 C. Poimaine (joi): Cerul va fi mai mult noros, iar noaptea vor fi conditii de precipitatii slabe mixte. Vantul va sufla slab, pana la moderat. Maxima: 6 C, iar minima: -1 C. La munte Azi (marti): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare noaptea in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va mai prezenta unele intensificari in zona inalta. Maine (miercuri): Vremea se va mentine frumoasa. Cerul variabil, se va innora treptat noaptea in Carpatii Occidentali, unde pe arii restranse va ninge slab. Poimaine (joi): Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de ninsoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.