"La 29 ianuarie 1993, exact in urma cu 15 ani, participand ca invitat la o conferinta pentru drepturile omului la Strasbourg, am avut o intrevedere cu doamna Catherine Lalumiere, secretar general - in acel timp - al Consiliului Europei. I-am propus -
"La 29 ianuarie 1993, exact in urma cu 15 ani, participand ca invitat la o conferinta pentru drepturile omului la Strasbourg, am avut o intrevedere cu doamna Catherine Lalumiere, secretar general - in acel timp - al Consiliului Europei. I-am propus - si a acceptat - un proiect de transformare a unei foste inchisori comuniste, aceea de la Sighet, devenita de-a lungul anilor o ruina respingatoare - intr-un muzeu al victimelor comunisului", povesteste Ana Blandiana reprezentanta Memorialului Sighet si al Academiei Civice.
La Uniunea Scriitorilor va fi lansat un DVD, reprezentand o vizita virtuala a Memorialului Sighet, intitulat "Muzeul de luat acasa", iar in holul de la parterul cladirii din Calea Victoriei va fi deschisa o expozitie de la Sighet, reflectand aspecte privind represiunea impotriva scriitorilor. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.