Cine-i ajuta?
Zece marinari de pe trei nave apartinand CNF Giurgiu Nav SA se lupta de mai bine de trei luni cu foamea. Impingatoarele Giurgiu 6, Giurgiu 20 si Filiasi 10 sunt ancorate in apropierea Portului Drobeta Turnu-Severin, in ast
Cine-i ajuta?
Zece marinari de pe trei nave apartinand CNF Giurgiu Nav SA se lupta de mai bine de trei luni cu foamea. Impingatoarele Giurgiu 6, Giurgiu 20 si Filiasi 10 sunt ancorate in apropierea Portului Drobeta Turnu-Severin, in asteptarea unor comenzi care sa-i scoata din criza. Marinarii nu si-au mai primit alo­ca­tiile de hrana si traiesc de pe o zi pe alta, din mila oamenilor. Chiar daca unii au primit pachete de la familii, proviziile au fost epuizate rapid. Capitanul vasului Giurgiu 6, Puiu Popescu, povesteste ca a cerut mancare sefului Portului Mol­do­va Veche, acesta ajutandu-i cu efor­tul primarului. “Primarul lo­ca­li­ta­tii s-a milostivit si ne-a adus paine, costita si sunca, altfel muream de foame”, spune batranul lup du­na­rean. Puiu Popescu este din Giurgiu, are 58 de ani si de la 27 de ani este capitan fluvial. Are la activ peste 200 de imbarcari. Din 2006 a ajuns angajatul Giurgiu Nav. Necazurile si umilinta au inceput din ianuarie 2007. Nava pe care o comanda acum, Giurgiu 6, a lucrat pana la 4 oc­tom­brie anul trecut la transportul slepu­ri­lor de carbune importat din Serbia, dupa care a acostat la mal si aici a ramas, din lipsa comenzilor. La Giurgiu Nav nimeni nu scoate o vorba despre salarii. Seful Biroului Mis­ca­re, Eugen Soava, nu a dorit sa dea nici o lamurire, iar dispecerul Nicu Pastrama a fost categoric: “Nu stiu si nici nu pot vorbi de asta, nu ma intereseaza, nu avem noi treaba cu plata personalului”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.