Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie dau, astazi, verdictul in cazul uciderii maicutei Irina Cornici, la apelul facut de preotul Daniel Corogeanu si cele patru maicute, acuzati de moartea tinerei de numai 23 de ani. In casa saracaci
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie dau, astazi, verdictul in cazul uciderii maicutei Irina Cornici, la apelul facut de preotul Daniel Corogeanu si cele patru maicute, acuzati de moartea tinerei de numai 23 de ani. In casa saracacioasa a familiei Irinei Cornici, din comuna Perieni, mama celei care a murit in chinuri groaznice la manastirea Tanacu plange dupa fiica ei si se roaga ca Dumnezeu sa ii pedepseasca pe cei care i-au curmat atat de cumplit viata copilei sale.

Pe Elena Antohi am gasit-o singura acasa, bolnava si trista. Sprijinita intr-un bat, din cauza paraliziei pe care o are, ea
ne-a condus in modesta incapere, unde a discutat despre fata ei si despre cat de greu au trecut anii de la moartea maicutei Irina Cornici. Fata a crezut ca la manastirea din Tanacu, preotul Daniel Corogeanu ii va aduce linistea pentru care se retrasese la månastire. Exorcizare sau nu, vinovat sau nu, preotul Daniel Corogeanu a tulburat definitiv inima unei mame, si asa destul de bolnava, paralizata, dar care isi stia copila vesela, sanatoasa si avand un trai mai bun. Nici acum nu isi explica cum a ajuns fi ica ei la acea manastire unde si-a gasit sfarsitul ingrozitor. “Am mai vorbit cu unele dintre maicile care sunt si ele judecate pentru ce i-au facut fetei mele si ele imi tot spun ca fata era bolnava, ca avea pe diavol in ea, insa eu nu cred. Preotul Corogeanu nu a discutat cu mine niciodata! Numai 'Doamne ajuta>> atat mi-a zis de cateva ori. In rest nimic. Stau si plang, ma rog la Dumnezeu, merg la procese si astept ca fata mea sa fie razbunata de lege. Sper sa i se faca dreptate“, a spus Elena Antohi.

'Imi tot spun ca asa a vrut Dumnezeu>>
Mama sorei Irina Cornici si-a facut in casa un fel de altar, unde a asezat poza fetei, icoane, candela care arde incontinuu si ultima scrisoare de la fata ei. „Ce sa fac? Plang, ma uit la ea si imi tot spun ca asa a vrut Dumnezeu. Nu doresc decat ca toti cei care au gresit sa plateasca si poate preotul Corogeanu se va gandi si sa ne dea inapoi banii, cei 4.000 de euro pe care i-a avut Irina, sa-i facem pomeniri. Nu mai pot merge la niciun proces, uitati, merg doar prin casa, am paralizat de tot, sunt bolnava si mi-e dor tare de fata mea“, a spus Elena Antohi.

Filmul atrocitatii
Anchetatorii au prezentat de mai multe ori filmul evenimentelor care au dus la moartea tragica a Irinei Cornici, de numai 23 de ani. Procurorii de la Parchetul de pe långa Tribunalul Vaslui au precizat inca din 2005, de la producerea nefericitului incident, ca Irina Cornici a intrat pentru prima data in manastirea „Sfanta Treime“ din Tanacu, la inceputul lunii aprilie 2005.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.